Vilkābele laba sirdij. Pagatavo biezeni vai saberz ar cukuru!


Atšķirībā no mūsu senčiem mēs vilkābeli ar savu uzmanību īpaši nelutinām. Un slikti darām, jo košie augļi ir bagāti ar cukuriem, karotīnu, askorbīnskābi un B grupai piederīgšajiem vitamīniem, antociāniem, makro- un mikroelementiem, un maigu pektīnu.

Kam palīdz?
Galvenokārt visiem, kam ir problēmas ar sirdi. Vilkābele mazina sirdsklauves, tonizē sirds muskuli, uzlabo asinsriti, pazemina arteriālo spiedienu, holesterīna līmeni asinīs, paaugstina asinsreci un bremzē asiņošanu. Būtībā vilkābele ir ļoti veselīga absolūti visiem, ne tikai sirdsslimniekiem.

Kā pagatavot?
Vilkābeles augļi ar cukuru. 1 kg nomazgātu un no sēklām iztīrītu augļu mīkstumu saberž ar 900 g cukura (izmantojot tikai koka piestiņu) un pievieno 10 g citronskābes. Masu iepilda tīrās stikla burkās, virsū uzliek ar spirtu vai degvīnu piesātinātu papīra ripiņu un uzliek vāciņu. Uzglabā ledusskapī. Lieto pa 1–2 ēdamkarotēm dienā.

Biezenis. Nelielā ūdens daudzumā, kam pievienots 0,5 kg cukura, vāra 1 kg atsēklotu augļu līdz atbilstīgai konsistencei. Tad pārliek ar verdošu ūdeni applaucētās burciņās, uzliek vāciņu un uzglabā vēsā vietā.

COMMENTS

Leave a Comment