Večuks uzaudzināja žurkulēnu. Bet viņš nespēja iedomāties, ka reiz šī žurka neļaus večukam doties aizsaulē

Drīz iestājās pavisam slikti laiki. Vīrietim vairākas dienas neizdevās neko apmainīt pret pārtiku – ziemas lietas viņš jau sen bija pārdevis, bet priekšmeti, ko lieto vasarā,  nevienam nebija vajadzīgi.

Aptuveni pēc nedēļas večuks saprata, ka nespēs ilgi šādi izdzīvot. Lai nesajuktu prātā no bada un vientulības, viņš ilgstoši sarunājās ar savu mājas mīluli. Drīz viņš to spēja darīt tikai guļot horizontālā stāvoklī, jo spēkus vajadzēja ekonomēt.

Pēkšņi žurkulēns pazuda, pagāja divas dienas, bet dzīvnieciņš neatgriezās. Večuks padomāja, ka dzīvnieciņš ir atradis citu vietu, kur viņu vismaz baro, bet trešajā dienā grauzējs tomēr atgriezās. Zobos viņš nesa kaut ko spīdīgu. Ieskatoties večuks ieraudzīja, ka tā ir sena sudraba monēta.

Ar pēdējiem spēkiem vīrietis piecēlās no gultas, kaut ko uzvilka mugurā un devās pie pazīstama antikvāra. Tur viņam izdevās iemainīt monētu pret putraimiem, ar kuriem pietika gandrīz mēnesim.

Lasi vēl: Tas notiks! 2021.gadā šajā mēnesī gaidāms jauns Co**d-19 vilnis ”Drīz viss sāksies”

Žurkulēns pateicās par dzīvības glābšanu

Šajā laikā žurkulēns atnesa saimniekam vēl vairākas monētas. Vīrietis tagad bija pārliecināts, ka no bada viņš noteikti nenomirs. Viņš dažkārt pat atnesa pārtiku saviem kaimiņiem, skaidrojot, ka viņam esot veiksmīgi pārdot savas vecās bikses.

Šim cilvēkam izdevās veiksmīgi izdzīvot kara laiku, tiesa – viņš zaudēja savu mājokli, kuru sabombardēja kārtējā uzlidojuma laikā.

Kopš tā laika savu mājas mīluli večuks tā arī vairs neredzēja, taču līdz mūža galam atcerējās mazo pelēko radījumu, kurš savulaik viņu izglāba no Nā*es. Sīkais dzīvnieciņš pierādīja, ka jebkurš dzīvnieks ir spējīgs atcerēties labu cilvēka rīcību, kā arī var palīdzēt cilvēkam grūtā brīdī.

Kāds ir tavs viedoklis? Vai tici, ka dzīvnieki var mums sniegt palīdzību sarežģītā dzīves situācijā? Raksti komentāros!

COMMENTS

Leave a Comment