Varen laba recepte pret sāpošu kaklu – sīpolu piens ar timiānu un krustnagliņām


Rīkles iekaisums, kas zināms arī kā faringīts, ir nepatīkams, un parasti parādās kopā ar saaukstēšanos vai gripu. Vairākums gadījumu nav nopietni un pāriet nedēļas laikā, bet dabas līdzekļi parasti sniedz ātru atvieglojumu, kamēr iekaisums nav pārgājis.

Sāpošs kakls ir bieža sūdzība, ko parasti izraisa vīrusu vai baktēriju infekcija, alerģija, sauss gaiss vai dūmu vai citādi piesārņota gaisa ieelpošana. Bieži tā ir pirmā saaukstēšanās pazīme, kurai var sekot drudzis un aizlikts deguns.

Simptomi var būt no viegli skrāpējošas sajūtas līdz spēcīgam gļotādas iekaisumam rīklē un farinksā. Par laimi, pret šo izplatīto saslimšanu palīdz daudzi pārbaudīti līdzekļi, kurus varam atrast virtuves skapīšos.

• Dzeriet daudz šķidruma, lai mitrinātu gļotādu membrānas. Ideāli dzērieni ir karstas zāļu vai augļu tējas (īpaši salvijas tēja ar pretiekaisuma iedarbību). Saldiniet ar medu pēc garšas.

• Medum piemīt dabīga antibakteriāla iedarbība, kas padara to par īpaši efektīvu mājas līdzekli. Ļaujiet 1 tējkarotei medus lēnām ietecēt kaklā vairākas reizes dienā, lai remdētu iekaisuma sajūtu.

• Karstums palīdz organisma dabīgajām aizsargspējām. Kad jūtat, ka drīz iekaisīs kakls, aplieciet šalli un sargājieties no caurvēja un aukstuma.

• Sauss gaiss vēl vairāk kairina gļotādu. Lai saglabātu augstu mitruma līmeni mājās, uzlieciet uz radiatoriem mikla auduma gabalus un ūdens bļodiņas uz palodzēm. Nomierinošai iedarbībai pievienojiet pāris pilienus bāzes eļļu.

• Skalošana remdē rīkles un kakla sāpes un pietūkumu. Sajauciet 1 tējkaroti sāls ar 500 ml ūdens, lai pagatavotu šķīdumu skalošanai. Vai arī izmēģiniet senu senču recepti: 25 ml sidra etiķa uz 250 ml ūdens. Saldiniet ar medu.

Lai uzzinātu, kā pagatavojams ārstējošais līdzeklis, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment