“Tas būs īsts murgs!” Sinoptiķi ceļ trauksmi, ka Tuvākajās dienās gaidāms ļoti spēcīgs Putenis un aukstums

Pirmdien no dienvidaustrumiem tuvojas ciklons, kas varētu radīt būtiskas laika apstākļu izmaiņas Latvijā. Saskaņā ar “Global Forecast System” prognozēm, gaidāms nokrišņu daudzums, un tie var būt dažādi rakstura – no lietus līdz sniegam un putenim. Šī informācija norāda uz iespējamām sarežģītām laika apstākļu situācijām, kas var radīt izaicinājumus gan transportam, gan ikdienas dzīvei. Tādēļ ir svarīgi būt informētiem un sagatavotiem uz laika apstākļiem, kas var mainīties drīzāk, nekā to varētu paredzēt.

Prognozēts, ka daudzviet šajā periodā nokrišņi būs intensīvi, un daļā valsts veidosies sniega sega, kas var radīt sarežģījumus ikdienas dzīvē un transportam. Papildus tam, Ziemeļu vējš piekrastē gaidāms pastiprināties brāzmās, sasniedzot ātrumu līdz pat 20 metriem sekundē.

Attiecībā uz temperatūru, prognozēts, ka pirmdien naktī un dienā gaisa temperatūra svārstīsies no 0 līdz +6 grādiem pēc Celsija, savukārt otrdien temperatūra sagaidāma no -1 līdz +4 grādiem. Šī informācija uzsvēra vēlēšanos sagatavoties un ņemt vērā šos prognozētos laika apstākļus, kas varētu ietekmēt ikdienas plānus un drošību.

Prognozes attiecībā uz ciklona spēku un virzību vēl nav pilnībā noteiktas, tās joprojām ir mainīgas un var radīt dažādas sekas atkarībā no precizitātes. Šobrīd ir iespējams, ka intensīvi nokrišņi varētu ietekmēt tikai Latvijas austrumu novadus, tomēr šī prognoze var mainīties atkarībā no ciklona attīstības.

Nākamajā nedēļā no dienvidiem tuvojas jauns ciklons, bet pagaidām nav skaidrs, vai tas ietekmēs laika apstākļus Latvijā un kādā apmērā. Šādas prognozes rada neparedzamību attiecībā uz nākamo nedēļu laika apstākļiem un prasa pastāvīgu uzraudzību.

Saskaņā ar pašreizējo “Global Forecast System” prognozi, nākamnedēļ Kurzemē naktī uz trešdienu gaidāms zemākais temperatūras rādītājs -5 grādi, savukārt nedēļas beigās gaisa temperatūra dažādās vietās valstī varētu pieaugt līdz pat +17 grādiem. Šī informācija parāda lielu temperatūras amplitūdu un norāda uz iespējamām straujām temperatūras izmaiņām, kas varētu ietekmēt cilvēku ikdienas dzīvi un aktivitātes.

Nākamnedēļ tiek prognozēts, ka Daugavā pieaugs ūdens līmenis sakarā ar plānotajiem spēcīgiem nokrišņiem. Šī informācija norāda uz nepieciešamību būt uzmanīgiem attiecībā uz potenciālajiem ūdens līmeņa paaugstinājumiem un to iespējamo ietekmi.

Leave a Comment