“Tas bija kā asa sižeta filmā…” Beidzot atklāj iepriekš noklusētās detaļas par 9 gadīgo Agatas atrašanu

Vēlāk tika atklāts, ka garāžas durvis ir aprīkotas ar lodziņu, lai tajā esošais cilvēks varētu novērot notiekošo ārpus telpām. Šīs detaļas raisīja aizdomas un satraukumu kopienā, apliecinot, ka situācija zem šīs garāžas ir daudz sarežģītāka, nekā varētu šķist no pirmā acu uzmetiena. Aculiecinieku Valiūnu citāts, sniegts portālā “Delfi.lt”, dod ieskatu situācijas sarežģītībā un aizdomās turētā vīrieša iespējamajās aktivitātēs.

Kad policija vērsusies pie Valiūna saistībā ar šo vīrieti, viņš nekavējoties norādījis uz precīzo garāžu, kurā tas atradās. Valiūns, kā garāžu apvienības priekšsēdētājs un aizturēšanas operācijas liecinieks, raksturoja policijas vienības “Aras” darbu, izceļot to kā ļoti prasmīgu. Viņš atklāja, ka policija bija uzlauzusi garāžas durvis un veikusi atbrīvošanas operāciju, kas rezultātā pirms pāris dienām tika glābta nolaupītā meitene Agota. Valiūns aprakstīja notikumu kā dramatisku un teica, ka tas bija līdzīgi asa sižeta filmām, kur policija rīkojusies ātri un prasmīgi.

Jau agrāk, 10. janvārī, portāli  informēja par deviņus gadus vecās meitenes Agotas atrašanu Kauņā, kas bija pazudusi svētdien, 7. janvārī. Lietuvas policija aizturēja 42 gadus vecu vīrieti aizdomās par nolaupīšanu, un naktī uz trešdienu paziņoja, ka meitene ir atrasta dzīva un pašlaik saņem ārstēšanu slimnīcā.

Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Renāts Požēla informēja žurnālistus, ka meitene jūtas labi un šobrīd sarunājas. Neskatoties uz nelieliem ievainojumiem, viņa ir mediķu un ģimenes aprūpē. Agota tika atrasta kādā garāžā netālu no vietas, kur tika nolaupīta, un šajā sakarā ir aizturēts 42 gadus vecs vīrietis.

Kauņas policijas priekšnieks Mindaugs Baršis norāda, ka aizdomās turētais indivīds nav nekārtots tiesā, bet gan ir bijis atkārtoti sodīts iepriekšējās situācijās. Tomēr viņš apstiprina, ka aizdomās turētais nav saistīts ar meitenes Agotas ģimeni, kuru viņš ievilka savā automašīnā. Policijas rīcībā esošā informācija nenorāda nekādu saikni starp aizdomās turēto un upuri vai viņas ģimeni.

Policija informē, ka nolaupītās meitenes Agotas atrastā garāža bija pārveidota, taču šobrīd netiek sniegta plašāka informācija par konkrētajiem apstākļiem. Policija šobrīd intensīvi izmeklē gadījumu un analizē, vai aizdomās turētais nav vainojams citos līdzīgos noziegumos, jo nolaupīšanas process Agotas gadījumā izrādījies rūpīgi pārdomāts.

Policijas ģenerālkomisārs Renāts Požēla atzīst, ka šis noziegums tika veikts ar augstu prasmību un plānošanu, izsakot atzinību par vainīgā veiktspēju. “Dažas lietas mūs pārsteidza,” teica Požēla, piebilstot, ka atrastā garāža neatbilda tipiskajai automašīnas uzglabāšanas vietai un bija pārveidota ar nolūku. Policijas darbinieki turpina pilnu izmeklēšanu, lai atklātu visus apstākļus un izsekotu aizdomās turētā darbībām pirms un pēc meitenes atbrīvošanas.

Leave a Comment