Svarīga informācija visiem bankas klientiem! Bankām apspriež atcelt šo noteikumu

Saeimai drīzumā būs jārīko sēde, kurā būs jāskata grozījumi Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā, kas paredz atcelt iespēju bankām neatvērt pamatkontu reputācijas risku dēļ.

Saeimas tuvākā sēde varētu tikt sasaukta septembra sākumā, kaut gan parlamentam ir tiesības pirms tam sasaukt arī ārkārtas sēdes.

Tagad likumā ir noteikts, ka kredītiestāde ir tiesīga atteikt pamatkonta atvēršanu, ja maksājumu konta atvēršana vai apkalpošana var radīt kredītiestādei nepatīkamus reputācijas riskus.

Kā arī pašlaik likumā rakstīts, ka kredītiestāde ir tiesīga vienpusēji izbeigt standartlīgumu, ja turpmākā pamatkonta uzturēšana rada kredītiestādei riskus.

 

Piedāvātie likuma grozījumi paredz abas šīs normas no likuma izslēgt. Likumprojekta anotācijā skaidrots, ka izmaiņas vajadzīgas, lai personai netiktu atteikta pamatkonta atvēršana, ja maksājumu konta atvēršana vai apkalpošana var radīt kredītiestādei reputācijas riskus.

Lasi vēl: Tele2 izplatījuši svarīgu paziņojumu visiem saviem klientiem! Esi vērīgs!

Minētos grozījumus jūnijā atbalstīja valdība.

Reizē likumā saglabāsies citi jau iepriekš noteiktie gadījumi, kad bankām ir tiesības atteikt pamatkonta atvēršanu vai pārtraukt standartlīguma darbību.

Leave a Comment