Stiprini imunitāti: palīdzēs arī cigun un relaksācijas tehnikas

Veselīga ēdienkarte
• C vitamīns ir būtiski svarīgs imūnsistēmai. Tas atrodams daudzos augļos un dārzeņos, bet īpaši laba izvēle ir citrusaugļi, kivi, saldie pipari un augļu sulas (īpaši apelsīnu, guavas un dzērveņu).

• Ievērojiet daudzveidīgu diētu, kurā ir daudz augļu, dārzeņu, pilngraudu produktu, augu eļļu, piena produktu, zivju un liesas gaļas. Tādējādi apgādāsiet organismu ar pilnu tādu vielu komplektu, kas nostiprinās aizsargspējas: E vitamīnu, betakarotīnu, cinku un selēnu.

• Izvairieties no nikotīna un alkohola: tie abi novājina imūnsistēmu, un tabakas dūmi ir A klases kancerogēns.

Ehinācijas tēja ir labs sabiedrotais
Ehināciju (Echinacea purpurea) saturoši salikumi aktivizē imūnsistēmu un nostiprina organisma aizsargspējas. Lietojiet ehināciju katru dienu aptuveni astoņas nedēļas. Ja lietošanas periods būs ilgāks, var būt pretēja iedarbība, jo imūnsistēmu var pārstimulēt un tādējādi novājunāt.

Piezīme: Nelietojiet ehināciju, ja esat pret to alerģisks.

Norūdīšanās
• Pat vecā, labā pastaiga pa zāli basām kājām var uzmundrināt imūnsistēmu.

• Sāciet katru rītu ar kontrastdušu: atveriet silto ūdeni, pēc 2 minūtēm nomainiet to pret aukstu ūdeni uz 15 sekundēm. Atkārtojiet trīs reizes. Noslēdziet ar aukstu ūdeni.

• Izvairieties no automašīnu izplūdes gāzēm (tās ir indīgas) un nepavadiet pārāk daudz laika slikti ventilētās telpās, kur lieto ķimikālijas (piemēram, skaistumkopšanas salonos un degvielas uzpildes stacijās) vai kur nesen izvietoti jauni materiāli, piemēram, paklāji.

• Izdzeriet vismaz sešas 250 ml glāzes ūdens dienā, tas paaugstinās imūnsistēmu un mazinās noguruma sajūtu.

Daudz kustību
Ātrākais veids, kā gūt enerģijas pieplūdumu, ir kustēties – efekts būs sajūtams jau tūlīt. Vienkārša 10 minūšu pastaiga mazinās spriedzi, nogurumu un uzmundrinās prātu uz vairākām stundām.

Padariet to par ikdienas sastāvdaļu, un drīz vien jutīsiet spēka pieplūdumu muskuļos, nostiprināsies sirdsdarbība un uzlabosies visu orgānu un organisma sistēmu darbība.

Sporta nodarbības momentā atvieglo imūnsistēmas slodzi, paātrinot atbrīvošanos no visa kaitīgā, jo notiek ātrāka cirkulācija, kas liek elpot straujāk, veicinot svīšanu un paaugstinot muskuļu aktivitāti. Izmēģiniet riteņbraukšanu, peldēšanu vai ikdienas pastaigas raitā solī.

Sporta nodarbības palīdz imūnsistēmai, veicinot cirkulāciju.

Leave a Comment