Šis ir īsts glābiņš! Pieredzējuši dārznieki beidzot pastāsta, kā pasargāt savas dobes no grauzējiem

Foto – Pixabay

Peles un to radinieki ir īsts apgrūtinājums dārziņu īpašniekiem un dārzkopjiem. Tās var nodarīt neatgriezeniskus bojājumus ne tikai stādījumiem dobēs, bet arī augļu kokiem. Mēs jums pastāstīsim izcili efektīvu veidu, kā pasargāt vietu no grauzēju invāzijas!

Cīņā pret grauzējiem var izmantot speciālas ķimikālijas, labi, ka tagad ir no kā izvēlēties. Taču šie preparāti var kaitēt arī dažiem augiem, turklāt visbiežāk tie nav droši mājdzīvniekiem. Tāpēc labāk ir izvēlēties dabiskus, bet efektīvus līdzekļus.

Ir daudzi augi, kas pelēm tik ļoti nepatīk, ka tās tiem pat nepietuvosies. Vai zināt, kas ir šie augi?

Foto – Pixabay

Izrādās, ka grauzējiem ārkārtīgi nepatīk narcises! Ziedi ir jāstāda pa dobes perimetru, lai peles nevarētu tai pietuvoties no jebkuras puses. Tas pasargās galvenos kultūraugus no grauzējiem.

Lasi vēl: Kečupa un tomātu pastas vietā jūs ēdīsiet šo mērci visu gadu: vienkārša un fantastiski garšīga mērcīte no īstiem tomātiem (recapte)

Fakts ir tāds, ka narcišu sīpoli pelēm ir pat indīgi. Tāpēc grauzēji izvairās no vietām, kur tās aug. Šī metode ir īpaši efektīva ap kartupeļu dobēm, taču tā palīdzēs aizsargāt arī citus augus.

Foto – Pixabay

Tas ir ļoti vienkāršs veids, kā pasargāt savus augus un dārzu no pelēm bez nepatīkamām metodēm, kas var būt bīstamas arī jūsu mīļajiem mājdzīvniekiem. Un peles pašas pametīs jūsu dārzu! Izklausās pārāk vienkārši, vai ne? Tomēr pamēģiniet un rezultāts jūs ļoti iepriecinās!

Leave a Comment