Sinoptiķi Steigšus paziņojuši informāciju cik patiesībā liels karstums būs Latvijā nedēļas izskaņā!

Šīs nedēļas otrajā pusē un nākamnedēļ laika apstākļi būs mainīgi. Lai gan būs dienas, kad spīdēs saule, to bieži aizsegs mākoņi, kas dažviet atnesīs īslaicīgas lietusgāzes un pērkona negaisus. Sinoptiķi brīdina, ka atsevišķās vietās, īpaši zem negaisa mākoņiem, iespējamas intensīvas lietusgāzes un spēcīgas vēja brāzmas, kā arī krusa. Šīs dabas parādības var radīt ievērojamu diskomfortu un pat apdraudēt drošību, tāpēc iedzīvotājiem ir ieteicams būt piesardzīgiem.

Prognozes liecina, ka lielāks nokrišņu daudzums sagaidāms Kurzemē, kur bieži varēs novērot stipras lietusgāzes, kas vietām var izraisīt lokālus plūdus. Tāpat arī vēja brāzmas var būt pietiekami spēcīgas, lai radītu kaitējumu kokiem un infrastruktūrai. Kurzemes iedzīvotājiem ir ieteicams sekot līdzi laika prognozēm un veikt nepieciešamos piesardzības pasākumus, lai mazinātu potenciālo zaudējumu risku.

Savukārt valsts austrumu daļā laika apstākļi būs salīdzinoši mierīgāki. Tur prognozēts sausāks un saulaināks laiks, lai gan arī šeit nav pilnībā izslēgta īslaicīgu lietusgāžu iespējamība. Tomēr kopumā austrumu reģions baudīs vairāk saules un mazāk nokrišņu, padarot to par labvēlīgāku vietu brīvdienu aktivitātēm ārpus telpām.

 

Šajās dienās laika apstākļi būs raksturīgi mainīgām vasaras dienām, kad vējš lielākoties pūtīs lēni līdz mēreni no dienvidaustrumiem. Piekrastes rajonos ik pa laikam sagaidāma jūras brīze, kas atnesīs vēsāku gaisu. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +9..+17 grādiem, nodrošinot patīkami vēsu atpūtu. Dienas laikā temperatūra pakāpsies līdz +23..+28 grādiem, bet nākamnedēļ vietām varētu sasniegt pat +30 grādus, radot īstu vasaras svelmi.

Dienas laikā piekrastes rajonos būs jūtams spirgtāks gaiss, jo vējš pūtīs no jūras, padarot dienas pie ūdeņiem īpaši patīkamas. Saules ultravioletais starojums kļūs nedaudz intensīvāks, tāpēc ir svarīgi lietot aizsargkrēmus un piesargāties no ilgstošas uzturēšanās saulē, lai izvairītos no apdegumiem.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros pakāpeniski paaugstināsies, daudzviet pārsniedzot +20 grādus, kas padarīs peldēšanos īpaši patīkamu. Tomēr jūras ūdens lielā daļā Latvijas piekrastes saglabāsies ledaini auksts, tādēļ peldēšanās jūrā būs atsvaidzinoša, bet arī izaicinoša piedzīvojums.

Iedzīvotāji tiek aicināti rūpīgi sekot līdzi laika prognozēm un izmantot labos laikapstākļus, lai baudītu aktivitātes ārpus telpām, neaizmirstot par drošības pasākumiem. Savlaicīgi plānojot, var izvairīties no pēkšņiem laika apstākļu pavērsieniem un pilnvērtīgi izbaudīt vasaras priekus.

Leave a Comment