Sinoptiķi steigšus izsludinājuši brīdinājumu par spēcīgu snigšanu un pamatīgām vēja brāzmām!

Pēc Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izdotā brīdinājuma, kas redzams uz izstrādātās kartes, jāpievērš īpaša uzmanība situācijai Latvijas centrālajos un austrumu rajonos. Šis brīdinājums ietver vairākus novadus un pilsētas, kurus ietekmēs gaidāmās nelabvēlīgās laika apstākļu izmaiņas.

Brīdinājuma spēkā esamība attiecas uz sekojošiem novadiem un pilsētām: Aizkraukles novads, Augšdaugavas novads, Balvu novads, Bauskas novads, Cēsu novads, Daugavpils, Dobeles novads, Gulbenes novads, Jelgava, Jelgavas novads, Jēkabpils novads un tā var turpināt. Sinoptiķi paziņojuši, ka snigšana gaidāma teju vai visā valsts teritorijā.

Iedzīvotājiem un vietējiem iestādēm šajos reģionos ieteicams rūpīgi sekot līdzi brīdinājuma norādēm un ātri pielāgoties mainīgajiem laika apstākļiem. Ir svarīgi pieņemt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu drošību un labvēlīgu pārvietošanos, kā arī izvairīties no neparakstītiem ceļojumiem, ja tas nav absolūti nepieciešams. Turklāt, sazinoties ar vietējām varas iestādēm un izmantojot aktuālo informāciju, varēs efektīvi plānot un organizēt pasākumus, lai samazinātu iespējamos riskus, kas var rasties nelabvēlīgu meteoroloģisko apstākļu ietekmē.

Brīdinājums par nelabvēlīgiem laika apstākļiem ir spēkā līdz pulksten 20:00, un tas sniedz sīku ieskatu par gaidāmajiem notikumiem Latvijas centrālajos un austrumu rajonos. Meteoroloģijas dienests ir izsniedzis paziņojumu, norādot, ka no plkst. 10:00 līdz plkst. 13:00 šajos reģionos var sagaidīt intensīvu snigšanu, kas veicinās sniega segas pieaugumu līdz pat 5-7 cm.

Šajā laika posmā, brīžiem, snigšanas intensitāte var radīt redzamības samazināšanos līdz 200-500 metriem. Šī apstākļu kombinācija rada izaicinājumus ikdienas dzīvē un satiksmē, tādēļ iedzīvotājiem un ceļu lietotājiem ir svarīgi ņemt vērā šos faktorus un pieņemt nepieciešamos pasākumus drošības nodrošināšanai.

Lai saglabātu informētību un uzraudzītu situāciju, ieteicams regulāri pārbaudīt jaunākās laika prognozes un ziņas, kā arī sekot valsts meteoroloģijas dienesta izplatītajiem brīdinājumiem. Turklāt ir ieteicams veikt sagatavošanās pasākumus, piemēram, nodrošināt transportlīdzekļa apgādi ziemas apstākļiem, iegādāties sniega ķēdes, un būt gataviem ierobežot ceļojumus, ja tas ir nepieciešams, lai saglabātu vispārējo drošību un labklājību.

Leave a Comment