Sinoptiķi pilnībā mainījuši prognozi šodienai – “Situācija kļūs tikai aizvien šausmīgāka!”

Čau autovadītāji! Uzmanību, šovakar un rīt no rīta uz ceļiem būs diezgan sarežģīti. Laika prognoze liecina, ka mūs sagaida stiprs snigšana un slideni apstākļi ar iespējamu sanesi un pasliktinātu redzamību. Tāpēc ir lietderīgi padomāt par to, vai jums tiešām ir jādodas ārā, un, iespējams, savam ceļojumam jāpieliek papildu laiks.

Un uzmini ko? Tas pats attiecas arī uz ceturtdienas rītu. Tāpēc šovakar veltiet laiku, lai pārdomātu, vai jums patiešām ir jādodas ceļā, un, iespējams, attiecīgi pielāgojiet savu rīta grafiku. Esiet droši ārā!

Tāpat paziņots, ka pastiprinātā snigšana notiks līdz pat dienas vidum, tāpēc sniega sega var tikai pakāpeniski palielināties un tas nozīmē, ka braukšanas apstākļi būs ļoti sarežģīti.

Sniega laikā uz valsts autoceļiem tiek veikti apkopes darbi, taču ņemiet vērā, ka sniegs, iespējams, atgriezīsies un ceļi var atkal apledot pat pēc tam, kad tie tiks apstrādāti ar ķimikālijām.

Valsts autoceļi tiek tīrīti, pamatojoties uz to uzturēšanas klasēm, un satiksmes intensitāte ir galvenais faktors. Vispirms tiek tīrīti noslogotākie ceļi, uz kuriem tiek veikti citi uzturēšanas darbi.

Cenšamies uzlabot braukšanas apstākļus ar apkopes darbiem, bet par ziemu un tai raksturīgajiem laikapstākļiem neko daudz nevaram darīt. Ziemā uz ceļiem var nedaudz snigt, bet puteņa laikā gaidāma arī sniega sanesumi.

Kad snigšana beidzas, ceļi ir pilnīgi brīvi no sniega. Parasti tas notiek no trīs līdz 24 stundām, un vispirms tiek notīrīti ceļi, kuros ir vislielākā satiksme. Tā rezultātā ceļi ar mazāku satiksmi tuvākajā apkārtnē var ilgāk palikt putekļaini.

Leave a Comment