Sinoptiķi nāk klajā ar ļoti interesantu prognozi šai nedēļai, jo tā būšot ļoti anomāla

Laikapstākļus galvenokārt ietekmēs cikloni, kas atrodas Eiropas ziemeļrietumu reģionā. Rezultātā ir gaidāmi periodiski nokrišņi un stiprs vējš, kas pārsvarā pūtīs no dienvidiem. Otrdien Latvija piedzīvos plašu nokrišņu ierašanos no rietumiem, atsevišķos rajonos iespējams arī pērkona negaiss.

Sagaidāms, ka nakts stundās gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies virs +10 grādiem. Tiesa, pirmdienas rīts atnesīs nedaudz vēsākus apstākļus, minimālajai temperatūrai mērenākajās naktīs svārstoties no +13 līdz +18 grādiem.

Pēcpusdienā gaidāma temperatūras paaugstināšanās līdz +17..+24 grādiem, otrdien valsts centrālajos un austrumu rajonos iespējama temperatūras paaugstināšanās līdz +26 grādiem. Turklāt piektdien un sestdien temperatūra var sasniegt par grādu augstāka.

Lasi vēl: Mežāzis nedomā par atpūtu, bet Strēlniekam “spīd” izklaides; Pāvela Globas dienas horoskops 19. septebrim

Lasi arī: Tikko tiek paziņots, ka šai cilvēku kategorijai tiks izmaksāts pabalsts; 60% kompensācija

Līdz ar to sagaidāms, ka tiks pārspēti karstuma rekordi. Iepriekš ir dokumentēts, ka rudens ekvinokcija, kas nozīmē astronomiskā rudens sākšanos Zemes ziemeļu puslodē, notiks sestdien, 23. septembrī.

Meteoroloģiskā vai termiskā rudens iestāšanos nosaka vismaz piecu dienu secīgs periods, kurā vidējā gaisa temperatūra saglabājas zem +15 grādiem.

Balstoties uz atsevišķu novērojumu staciju datiem, visticamāk, meteoroloģiskais rudens sākās 14.septembrī, jo diennakts vidējā gaisa temperatūra laikā no 14. līdz 18.septembrim varētu būt noslīdējusi zem +15 grādiem.

Tiek prognozēts, ka citviet Latvijā meteoroloģiskā vasara saglabāsies līdz septembra beigām, ļaujot valstij piedzīvot jaunāko meteoroloģiskā rudens sākumu vēsturē.

Arī interesanti: Dziedniecisks līdzeklis, kas noņems visas sāpes kājās

Leave a Comment