Sinoptiķi jau laicīgi ceļ trauksmi un iesaka sagatavoties : Rīt Gaidāms spēcīgs sniegputenis!

Naktī daudzviet var gaidīt nelielu lietu un slapju sniegu, kamēr debesis periodiski izklisīs. Uz autoceļiem ir prognozēts apledojums, un dienvidrietumu vējš plūdīs brāzmās ar ātrumu, kas svārstīsies no 10 līdz 15 metriem sekundē, līdz ar to gaisa temperatūra varētu pazemināties līdz -1 līdz +3 grādiem.

Dienu no rītiem raksturos plaša nokrišņu zona, kas šķērsos Latviju no rietumiem. Sniegs un lietus periodiski intensificēsies, radot dinamisku un dažkārt neprognozējamu laika stāvokli. Dienvidu un dienvidrietumu vējš, pieņemoties spēkā, brāzmāsies ar ātrumu no 12 līdz 17 metriem sekundē, savukārt Dienvidkurzemes krastā šī brāzma varētu sasniegt pat 20 metrus sekundē.

Maksimālā dienas gaisa temperatūra prognozēta no +1 līdz +6 grādiem, radot variējošus laika apstākļus atkarībā no reģiona un konkrētā laika posma. Šāda dinamika laikapstākļos liecina par nepastāvīgu un daudzveidīgu dienas gaitu, kas prasa uzmanību un sagatavotību mainīgajiem apstākļiem.

Rīgā nakts sākumā varētu neliels lietus pārejoši pabarojot zemi, tomēr trešdien dienas laikā prognozē ilgstošu slapju sniegu un lietu. Šīs nokrišņu parādības ietvers dažādus meteoroloģiskos pavadoņus, piešķirot dienai noslēpumainu un daudzveidīgu raksturu. Dienas vidū prognozēts dienvidu vēja brāzmas ar ātrumu sasniedzam līdz pat 15 metriem sekundē, radot dinamiku atmosfērā. Gaisa temperatūra dienas laikā svārstīsies no +1 līdz +3 grādiem, liecina par relatīvi maigu laika stāvokli, kas raksturīgs šim laikposmam.

Trešdienas vakarā varētu novērot nelielu gaissildīšanos, kad gaisa temperatūra pieaugs līdz +4 grādiem, radaot iespaidu par pakāpenisku termisko relaksāciju. Šī mainīgā temperatūras dinamika un nosacīti mitrs laiks veidos kontrastējošus apstākļus, piešķirot dienai dinamisku un pārsteidzošu raksturu. Tādējādi trešdienas laika prognoze paredz dažādus laikapstākļus, kas aicina sagatavoties gan iespējamajiem nokrišņiem, gan temperatūras svārstībām.

Leave a Comment