Septiņi lieliski paņēmieni, kas cirtainu matu īpašniekiem noteikti noderēs

Cirtainu matu savaldīšana

укладка кудрявых волос

Cirtainu matu mazgāšanai izmantojiet maigu šampūnu vai arī samaisiet kondicionieri kopā ar šampūnu attiecībā 1:1. Izvēlieties līdzekļus, kuru sastāvā ir augsts keratīna daudzums.

укладка кудрявых волос

Uzreiz pēc mazgāšanas, kamēr mati vēl ir mitri, matus izķemmējiet ar ķemmi, kurai ir reti zariņi, lai pēc iespējas mazāk sapūkotu tos. Tādā veidā atvieglosiet turpmāko matu ieveidošanu.

укладка кудрявых волос

Kad mati ir slapji, nekādā gadījumā nestaipiet tos, jo tādā veidā tiek sagrauta mata struktūra. Pēc mazgāšanas vienkārši nosusiniet tos ar dvieli, bez berzēšanas vai vilkšanas. No masāžas birstes labāk atteikties pavisam.

укладка кудрявых волос

Cirtainus matus vislabāk žāvēt dabīgā ceļā. Ja vēlaties matus žāvēt ar fēnu, vislabāk izvēlēties tādu, kam ir arī difuzors. Šāda žāvēšana nodrošina karstuma vienmērīgu sadali, palīdzot izveidot glītas cirtas.

укладка кудрявых волос

Pirms sākat ieveidot matus, uz galiem uzklājiet nenomazgājamu kondicionieri. Cirtainu matu struktūra ir diezgan poraina, tādēļ padarīt tos smagākus ir salīdzinoši grūti. Šādā veidā jūs pasargāsiet savus matus no karstā gaisa un mitrināsiet tos.

укладка кудрявых волос

Regulāri apgrieziet matu galus, lai ar laiku tie nekļūst par mačalku. Pirms mazgāšanas ieziediet tos ar kokosriekstu eļļu, lai sniegtu pilnvērtīgu matu kopšanu.

Matu sakārtojums parasti ir atkarīgs no laikapstākļiem. Ja ārā laiks ir apmācies vai līst, netērējiet daudz laika frizūrai, jo mati tik un tā sāks pūkoties.

укладка кудрявых волос

Šie padomi palīdzēs jūsu cirtām būt veselīgām, koptām un skaistām. 

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment