”Sadales tīkls” steidzami izplata svarīgu informāciju Latvijas iedzīvotājiem! Lēmums jau ticis pieņemts!

Lai mazinātu elektroenerģijas izmaksas un nodrošinātu ilgtspējīgu un efektīvu elektroenerģijas tirgus darbību, tika ieviesti jauni tarifi elektroenerģijas sadales un pārvades jomā. Šie jaunie tarifi dod lauksaimniecības uzņēmumiem iespēju samazināt pieslēguma jaudu, tādējādi samazinot savus elektroenerģijas izdevumus.

Tomēr, ja pēc jaudas samazināšanas lauksaimniecības uzņēmumiem rādās nepietiekama elektroenerģijas nodrošināšana, tie vienmēr var atgriezties pie iepriekšējā jaudas līmeņa. Šāda elastība nodrošina uzņēmumiem nepieciešamo elektroenerģijas elastību, lai efektīvi darbotos.

Ir jāņem vērā, ka par katru pieslēguma izmaiņu, tostarp jaudas samazināšanu vai atjaunošanu, uzņēmumiem jāsedz papildu izmaksas. Apmēram katrs pieņemtais pasākums prasa apmēram 80 eiro, tādēļ ir svarīgi veikt rūpīgu plānošanu un analīzi, lai nodrošinātu, ka pieslēguma izmaiņas ir ekonomiski pamatotas un ilgtspējīgas uzņēmuma darbībai. Šāds pieejas pilnveidojums palīdz uzņēmumiem saglabāt konkurētspēju un efektīvi izmantot elektroenerģijas resursus, vienlaikus nodrošinot stabilu un uzticamu elektroapgādi.

AS “Sadales tīkls” nesen paziņojis par savu plānu izvērtēt iespēju organizēt tikšanos ar vietējiem iedzīvotājiem, lai diskutētu par elektroenerģijas pakalpojuma maksu samazināšanu vai pat pilnīgu atteikšanos no tās. Šī iniciatīva rodas no uzņēmuma vēlmes uzklausīt sabiedrības viedokli un saprast, kā labāk atbilstīgi nodrošināt elektroenerģijas pakalpojumu pieejamību visiem iedzīvotājiem.

Uzņēmuma pārstāvis Jansons norādīja, ka pašreizējās izmaksas, kas saistītas ar pieslēguma jaudas palielināšanu, ir aptuveni 80 eiro. Šis skaitlis ir nozīmīgs, jo tas ietekmē gan uzņēmumu, gan arī patērētājus, un tāpēc ir svarīgi rūpīgi izvērtēt iespējamās izmaiņas elektroenerģijas pakalpojumu cenās.

Tieši sasaiste ar jaunajiem Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (PSRK) noteiktajiem elektroenerģijas sistēmas pakalpojumu tarifiem, kas jau ir stājušies spēkā , ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ uzņēmums vēlas pārskatīt savus maksas modeļus un piedāvāt iespējamos labojumus saskaņā ar šiem jaunajiem noteikumiem.

Šī pārskatīšana atspoguļo uzņēmuma centienus saglabāt taisnīgu un saprātīgu elektroenerģijas pakalpojumu piedāvājumu, kas atbilst gan tirgus prasībām, gan arī sabiedrības interesēm.

Leave a Comment