Rīgas Porcelāna muzejs aicina uz flīžu apgleznošanas darbnīcu

Rīgas Porcelāna muzejā 2022.gada vasaras mēnešos no otrdienas līdz sestdienai plkst.11.00-18.00 ikvienu interesentu aicina apmeklēt flīžu apgleznošanas darbnīcu.

Rīgas Porcelāna muzeja radošajā darbnīcā iespējams apgūt dažādas porcelāna veidošanas un apgleznošanas tehnikas, kas ļauj ielūkoties porcelāna priekšmetu tapšanas procesā. Ik mēnesi muzeja mākslinieces sagatavo kādu tematisko piedāvājumu. Vasaras mēnešos darbnīcā iespējams apgleznot keramikas flīzes, ko pēc nožūšanas var ņemt līdzi uzreiz, jo tām nav nepieciešama apdedzināšana. Uz darbnīcu aicināts ikviens interesents: ārzemju viesi, bērni, viņu vecāki, kā arī cilvēki ar īpašajām vajadzībām

Flīžu apgleznošanas darbnīcā vēl visu augustu aicinām izgatavot oriģinālu dekoratīvu priekšmetu. Katram darbnīcas dalībniekam tiek dota iespēja apgleznot neglazētas keramikas flīzes (15 x 15 cm) ar dekoratīvajām aukstajām porcelāna apgleznošanas krāsām. Dekoratīvā flīze var kalpot kā paliktnis, sienas dekors vai glezniņa. Gatavās flīzes varēs paņemt līdzi uzreiz, jo tām nav nepieciešama apdedzināšana.

Pieejami arī pastāvīgie darbnīcas piedāvājumi – porcelāna izstrādājumu apgleznošana ar virsglazūras keramiskajām krāsām un veidošana no porcelāna masas, kuriem nepieciešama apdedzināšana krāsnī.

Darbnīcu vadīs muzejpedagoģes Rasa Jansone un Astra Kaprāne.

Dalības maksa darbnīcā no EUR 5.60. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni +371 26406354 katru dienu no plkst. 11.00 līdz 18.00, izņemot pirmdienas un svētdienas.

Leave a Comment