RIGA IFF ielūdz uz jauniešu kino izglītības projekta “Kino klubs” atklāšanas seansu

RIGA IFF Kino klubs aicina ikvienu interesentu uz projekta atklāšanas seansu 15.oktobrī plkst.13.00 k/t “Splendid Palace” (Elizabetes iela 62), Mazajā zālē – seansa ietvarā būs iespēja noskatīties trīs epizodes no desmit tiešsaistes nodarbību cikla un satikt Kino kluba radošo komandu.

Līdz ar 2022.gada nogali ikvienam skolēnam un skolotājam Latvijas teritorijā būs pieejamas bezmaksas tiešsaistes nodarbības, kurās spoži Latvijas kino profesiju pārstāvji — režisore Alise Zariņa, operators Gints Bērziņš, māksliniece Kristīne Jurjāne un citi — iepazīstinās ar to, kāda ir viņu aroda loma filmas veidošanā. Nodarbību ciklu papildinās Norvēģijas bērnu un jauniešu filmu katalogs, kā arī īpaši pielāgotas darba lapas, kas tapušas sadarbībā ar Rīgas Kino muzeju.

Ieeja iepazīšanās seansā 15.oktobrī ir bezmaksas un iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

RIGA IFF Kino Klubs izveidots sadarbībā ar Norvēģijas Kino Klubu Federāciju (NFK), ar mērķi palīdzēt bērniem un jauniešiem attīstīt prasmes skatīties un “atšifrēt” to, ko piedāvā kustīgais attēls, tā padarot aizraujošāku gan mākslas filmu, gan interneta video skatīšanos. Projekta veidotāji ir pārliecināti, ka šīs prasmes var noderēt arī audiovizuālajā saziņā, kas strauji digitalizētajās mūsdienās ir aktuāla visām paaudzēm.

Tāpat projekta veidotāji uzsver, ka detalizēts ieskats katrā kino profesijā var kalpot arī par orientieri nākotnes profesijas izvēlē.

Vairāk informācijas

RIGA IFF Kino Klubs (Projekta Nr. EEZ/2021/1/10) top ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014. – 2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstu. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 220 957,50 EUR. Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” piešķirtā atbalsta summa ir:

– Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansējums 85% jeb 187 813,88 EUR;

– valsts budžeta līdzfinansējums 15% jeb 33 143,62 EUR.

Projekta īstenošanas posms ir 17/01/2022 – 16/07/2023.

Leave a Comment