Recepte “Viltīgie kartupeļi” – saimniecēm, kurām svarīga ir katra minūte!

PAGATAVOŠANA

  1. Baklažānus nomizojiet un sagrieziet mazos kubiciņos. Pievienojiet tiem klāt sāli, pagaidiet, kamēr tie sasulojas un šo sulu nolejiet nost. Kartupeļus nomazgājiet un nomizojiet, obligāti nosusiniet, un sagrieziet tos divas rezies lielāka izmēra gabalos, nekā baklažāni. Sīpolus smalki sakapājiet.
  2. Izklājiet kartupeļus uz cepamās virsmas, pievienojiet sāli un uzlejiet mazliet augu eļļu. Visu pārmaisiet un lieciet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 200°C temperatūrai. Cepiet līdz kartupeļu būs daļēji gatavi.
  3. Kamēr kartupeļi gatavojas, nelielā eļļas daudzumā apcepiet baklažānus ar sīpoliem. Ja Jums patīk treknāks ēdien, eļļu varat pievienot daudz vairāk.
  4. Kad kartupeļi būs gandrīz gatavi, pievienojiet tiem klāt apceptos baklažānus ar sīpoliem, pielieciet garšvielas un lieciet atpakaļ cepeškrāsnī uz 5 – 7 minūtēm.
  5. Dilles smalki sagrieziet, bet ķiploku izspiediet caur ķiplokspiedi. Izņemiet kartupeļus no cepeškrāsns, apberiet ar dillēm un ķiplokiem, apmaisiet un ļaujiet tam mazliet pastāvēt, lai sajaucās visas garšas.

Māju piepildīs patīkams aromāts… Pie gatavajiem kartupeļiem tā vein prasās klāt kāds gurķītis!

Šo ēdienu varat gatavot arī uz pannas – izvēle Jūsu rokās! Bet vienu gan mēs iesakām – dalieties ar saviem draugiem!

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment