Rauna – vieta, kur redzēt, dzirdēt un sajust – no mājražotāju gardumiem līdz gada ģeovietai

Raunas novads piedalīsies 25. starptautiskajā izstādē – gadatirgū “Balttour 2018”, kas ir plašākā un nozīmīgākā tūrisma izstāde Baltijā. Raunas novada tūrisma informācijas centra darbinieki kopā ar Raunas novada mājražotājiem iepazīstinās ikvienu izstādes interesentu ar aktualitātēm par notiekošo Raunas novadā.

Raunas novada stends būs atrodams “Vidzemes šoseju pieturu” stendā. Novads tiks reprezentēts ikvienam interesentam, tā, ka katrs sajutīs īpašo noskaņu, ko sniedz ģeogrāfiski mazā Raunas novada, plašā spektra piedāvājums.

Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja izzināt Raunas novadu no dažādiem skatupuntiem. Ikviens varēs iepazīties ar Raunas novada piedāvāto pasākumu klāstu, kurā tiek izcelti lielākie novada pasākumi, tādi kā, “Nakts kopības velobrauciens “Rīga – Rauna”, kas ir par godu 4. maija svinībām, auto rallijs “Vidzemes šosejas piedzīvojumu pieturas”, kas izvērsts pa četriem Vidzemes novadiem, gadskārtējais festivāls “Rodam Raunas novadā”, šogad tēma: Ķiploks, mākslas plenērs, festivāls “Latvijas Goda aplis” un citi pasākumi, arī par godu Latvijas simtgadei. Apmeklētāji tiks iepazīstināti ar vietējiem novada mājražotājiem – būs iespēja satikt un uzdot jautājumus uzņēmējiem, un degustēt produkciju no:

• SIA “Siera un makaronu ražotne”

• SIA “Latvijas ķiploks”

• SIA “Latnature”

• Z/S “Jaunieviņas”

• Malduguns alus darītava

• Z/S “Oši”

Tiks prezentēts jaunais Raunas novada tūrisma buklets, kurš aptvers populārākos Raunas novada tūrisma objektus. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta Latvijā lielākajam avotu kaļķakmens veidojumam – Raunas Staburagam. Šo ainavisko šūnakmens kupolu, biedrība “Ziemeļvidzemes ģeoparks”, ir nosaukusi par Latvijas 2018. gada ģeovietu. Netiks piemirsts arī par citiem apskates objektiem, kuri ir ievērības cienīgi, lai izgaršotu, sajustu, apskatītu un piedzīvotu Raunas novadu.

Iegriezies Raunas novada stendā izstādes laikā un iepazīsti tā apslēptos dārgumus.

Leave a Comment