Pirms svētkiem gaidāmas pamatīgas izmaiņas! Sinoptiķi nepatīkami izsakās arī par laiku Ziemassvētkos

Paziņots, ka pirms svētkiem gaidāmas pamatīgas izmaiņas! Sinoptiķi ļoti nepatīkami izsakās arī par laiku Ziemassvētkos. 

Pēdējās divās nedēļās pastāvīgais lietus un pozitīvās gaisa temperatūras svārstības ir veikušas sniega segas izkušanu gandrīz visā valstī. Tomēr, atbilstoši jaunākajām prognozēm, tuvākajās dienās paredzēts sniegot un vēsāks laiks, kas radīs ideālus apstākļus baltiem un burvīgiem Ziemassvētkiem.

Brīvdienās Latvijā prognozēts vēsāks gaiss, un gaisa temperatūra būs zemāka. Nakts stundās gaidāma temperatūras pazemināšanās zem nulle grādiem. Šajā periodā ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo nokrišņu ietekmē redzamība var pasliktināties, un ceļi kļūs slideni.

Šīs prognozes iesaka iedzīvotājiem un ceļotājiem sagatavoties sniegotiem un aukstiem apstākļiem, izmantojot piemērotu apģērbu un piedevu, lai nodrošinātu drošību un komfortu Ziemassvētku svētku laikā.

Papildus tam, prognozēta vēja pastiprināšanās atsevišķās dienās, sasniedzot brāzmas ātrumu no 15 līdz 19 metriem sekundē. Atkusnis, kas ietekmējis vairākas upes, radot sarežģītības hidroloģiskajā situācijā, liek iedzīvotājiem sekot līdzi aktuālajai informācijai.

Gatavojoties astronomiskās ziemas sākumam, Ziemas saulgrieži tiks svinēti gada garākajā naktī, no 21. uz 22. decembri. Piektdien, gluži pretēji, būs īsākā gada diena, ar ilgumu Rīgā tikai sešas stundas un 43 minūtes – Saule pacelsies plkst. 9, bet jau rietēsies plkst. 15.44. Ziemas saulgriežu svētki iezīmējas ar dažādām rotaļām un rituāliem, no kuriem izceļas iecienītā bluķa vilkšana. Bet tas nebūt nav viss!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment