Pīlādžogu raža: sīrups, želeja, ievārījums

Sākuši ienākties pīlādži – šīs ogas lieliski noder aromātiskiem, nedaudz rūgteniem desertiem, sīrupiem, ievārījumiem. Lasi receptes un iedvesmojies!

Pīlādžogu sīrups
Gatavas, labi ienākušās pīlādžogas nolasa no ķekariem, noskalo un nedaudz saspaida. Liek katlā, aplej ar ūdeni (ogām jābūt nosegtām) un, lēni karsējot, uzvāra. Tad dažas stundas nostādina, līdz ūdens iekrāsojies un ogas kļuvušas bālas. Pēc tam sulu nolej: uz 1 glāzi sulas ņem 1 glāzi cukura un savāra dzidru sīrupu. To karstu salej pudelēs, aizkorķē un aizlako.

Pīlādžogu želeja
Ogas noskalo, nedaudz saspaida, liek katlā un aplej ar ūdeni, lai būtu nosegtas. Karsē uz lēnas uguns līdz viršanai, tad ļauj dažas stundas ievilkties. Pēc tam sulu nolej: uz glāzi sulas ņem glāzi cukura un vāra lēzenā emaljētā katlā uz straujas uguns, regulāri nosmeļot putas. Želejas gatavības pazīmes: virspusē sāk vilkties plēvīte, paceļot putu nosmeļamo, šķidrums nelīst, bet ir staipīgs. Karsto želeju pilda nelielās burciņās, atdzesē un aizvāko.

Pīlādžogas ar ķirbjiem
Nepieciešams: 1 kg ogu, 1 kg ķirbja, 0,8 kg cukura, garšvielas: kanēlis, krustnagliņas, apelsīna un citrona miziņa vai vaniļas cukurs
Ogas noskalo, liek katlā, pielej nedaudz ūdens un vāra, līdz daļa ogu sašķīdušas. Tad pievieno cukuru, skaidiņās sarīvētu ķirbi, garšvielas un savāra. Karstu pilda burkās, atdzesē un aizvāko.

Leave a Comment