Pētījums: jaunieši sporto daudz, bet ēd neregulāri

Pētījums atklāj arī kādu pozitīvu tendenci – gandrīz puse (46,6%) aptaujāto norādījuši, ka vēlētos ēst veselīgāk un 18,8% jauniešu atzinuši, ka labprāt mēģinātu ieturēt regulārākas maltītes. Turklāt ir jaunieši (28%), kas ievēro regularitāti, ieturot 4 vai pat vairāk ēdienreizes dienā. Savukārt trešdaļa jauniešu ikdienā ēdienu gatavo sev paši.

“Mēs, Ķekava, enerģijai nepieciešamās olbaltumvielas aicinām uzņemt dabiski, ar kvalitatīvu pārtiku un regulārām ēdienreizēm. Vistas gaļa ir dabisks proteīna avots, kas ir vitāli nepieciešama augšanai, attīstībai un enerģijai jauniem, sportiskiem cilvēkiem. Tādēļ jau vairākus gadus “Putnu fabrika Ķekava” iesaistās valsts mēroga sporta notikumos, atbalsta Latvijas jaunos sporta talantus un piedalās sporta pasākumu programmās, kas vairo bērnu un jauniešu izpratni par aktīvu un veselīgu ikdienu. Pētījums rāda, ka vēlme ēst veselīgi un regulāri jauniešiem ir, nepieciešams šo vēlmi nostiprināt kā apņemšanos,” saka AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

*Aptauja par jauniešu ikdienas ēšanas paradumiem veikta starp “Ghetto Games” kustības dalībniekiem un tajā piedalījās 277 respondenti. Respondentu vidējais vecums 17,8 gadi.

Leave a Comment