PAVASARIS + Jauniešu koris BALSIS divdaļīgā koncertā

Attēlu rezultāti vaicājumam “jauniešu koris balsis”

Nav noslēpums, ka visi Latvijas kori šobrīd cītīgi gatavojas Dziesmu svētku skatēm un lielākā daļa no Latvijas koncertzālēm, kultūras namiem un citām pasākumu norises vietām tiek pieskandinātas ar svētku repertuāru. Tā ir lieliska iespēja bez maksas dzirdēt un iepazīt dziesmas, kurām varēs līdzjust jau pavisam drīz.

Bet BALSIS nevar sēdēt uz vietas un dziedāt vienu repertuāru! 8. aprīļa koncertā kori varēs saklausīt vēl neierastā vietā – Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma ēkā (bijusī Amatniecības vidusskola Imantā, Jūrmalas gatvē 96). Ēka celta pirms 29 gadiem un tās lielā halle ir piemērota kormūzikas koncertiem: augsti griesti, plašas telpas trīs stāvos, akmens grīda, stikla jumts. Agrāk šeit mutuļoja trīsmetrīga strūklaka, šoreiz – muzikāla strūklaka visdažādākajās izpausmēs.

Koncerta pirmā daļa būs klusināta, skanēs kora un kora solistu veidota akustiskā programma: skanēs Ešenvalds, Pauls, Kalniņš, Tiguls, Sējāns, Lauridsens, dziedās Krūmiņa, Jakovļeva, Usāne, Muzikants, Grietens, Silamedne, Šķēle, Rudovičs, Čipāne, Baumane, Gribuste.

Otrajā daļā monumentālais Uģa Prauliņa darbs Odi et Amo (Nīst un mīlēt). Darbs sarakstīts 1999. gadā, tā tekstuālajā pamatā – dažādu laikmetu dzejnieku teksti latīņu valodā, kā arī lūgšanas no Bībeles. Elektronika, perkusijas, ērģeles, kokle, stabule, solisti, koris… Līdzās autoram Uģim Prauliņam uz skatuves kāps lieliski mākslinieki: Armands Alksnis – ģitāra, Andris Grunte – bass, Artis Orubs – bungas un perkusijas, Sniedze Prauliņa – flauta, Kristīne Ādmine – Liepa – kokle. Solo dziedās lieliskais jaunais soprāns Viktorija Pakalniece. Īpašu noskaņu telpā radīs Pēteris Brīniņš.

Koncerts tapis pateicoties lieliskajai sadarbībai ar Rīgas Mākslas un mediju tehnikumu un Rīgas Domes un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālajam atbalstam.

Bezmaksas ielūgumus var saņemt RMMT un Mazajā Ģildē.

Tuvākie koncerti:

9. aprīlis 18.30 Rīgas Sv. Jāņa baznīca – garīgās mūzikas koncerts kopā ar Vestfīldas vidusskolas apvienoto kori no ASV (The Westfield High School choir Bel Coro, Concert Choir, and Chorale, Westfield, NJ USA). Ieeja brīva

29. aprīlis Sing Along Torņkalna baznīcā – skanēs Lūcijas Garūtas un Oskara Šepska mūzika. Sīkāka informācija par repertuāru un līdzdziedāšanas iespējām atrodama singalong.lv

Leave a Comment