Patīkama ziņa iedzīvotājiem: No šodienas par šo pakalpojumu vairs nebūs jāmaksā!

Jūrmalas pašvaldība paziņojusi, ka no svētdienas, 1.oktobra, iebraukšana Jūrmalā tiks nodrošināta bez maksas.

Līdz 30. septembrim maksa par iebraukšanu Jūrmalā ir 2 eiro. Paliek spēkā esošā standarta kārtība, kas nosaka nodevas piemērošanas periodu no katra kalendārā gada 1.aprīļa līdz 30.septembrim.

Sākot ar svētdienu, 1. oktobri, lai iekļūtu Jūrmalas īpašā režīma zonā, vairs nebūs nepieciešama caurlaide. Līdz ar to jūrmalniekiem šogad nav jāiegādājas papildu ilgtermiņa caurlaides, savukārt pilsētas viesi, sākot ar 1.oktobri, nevarēs un nevajadzēs iegādāties biļeti.

 

Jau iepriekš ziņots, ka Jūrmalas pilsētas domes sēdē 29.jūnijā oficiāli tika apstiprināti saistošie noteikumi par transportlīdzekļu iebraukšanu noteiktajā lieguma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajās robežās. Plānots, ka šie noteikumi stāsies spēkā 1.novembrī, gaidot apstiprinājumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Jūrmalas pilsētas dome mēģināja noteikt ikgadējo iestāšanās maksu, sākot ar 2022. gada 1. aprīli. Tomēr vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Pleš (AP) izdeva rīkojumu uz laiku apturēt Jūrmalas pilsētas piespiedu izpildi. domes saistošos noteikumus.

 

Lasi vēl: ”Man ir apnicis mocīties un mocīt citus”: dziedātāja atstāja pirmsnāves vēstuli un padarīja sev galu

 

Atbildot uz Jūrmalas pilsētas domes lūgumu, Satversmes tiesa 2022.gada maijā uzsāka tiesvedību, lai izskatītu Jūrmalas pilsētas domes apstrīdēšanu par Pleša lēmumu. Pagaidām lieta joprojām nav atrisināta, un to pašlaik izskata Satversmes tiesa, teikts publikācijā tiesas oficiālajā tīmekļa vietnē.

Leave a Comment