Pašgatavotas šokolādes konfektes ar marmelādi

Īsts atradums visiem saldumu mīļiem, kuriem patīk mājās gatavot saldumus pašiem.

Piedāvājam jums pašiem mājās pagatavot gardas šokolādes un marmelādes konfektes, kuras kusīs jums uz mēles.

Sastāvdaļas:

● 6 apelsīni, no kuriem būs nepieciešams izspiest sulu ar visiem biezumiem
● 20 g želatīna
● 3-5 ēdamkarotes cukura, taču cukura precīzais daudzums atkarīgs no tā, cik saldu vēlēsieties pašu pildījumu, kā arī aromātam labi ir izmantot šķipsniņu vaniļas cukura
● rūgtā šokolāde (var arī piena šokolādi, ja vēlaties daudz maigākas konfektes) – ar apelsīniem visideālāk kopā iet vismaz šokolāde, kuras sastāvā ir vismaz 70% kakao

Pagatavošana:

  1. Šokolādi izkausējiet, ielejiet pirmo kārtu jebkādās mazās formiņās (derēs jebkādas formiņas, arī virtuļu formiņas, kādas attēlotas augstāk norādītā foto pagatavotajās konfektēs) un liek saldētava sacietēt.
  2. No apelsīniem izspiež sulu, pieber klāt cukuru pēc garšas. Sulu ar cukur liek vārīties, bet pēc tam to būs nepieciešams atdzesēt.
  3. Sagatavojiet želatīnu, kā tas ir norādīts uz iepakojuma, tad pievienojiet to klāt apelsīnu sulai.
  4. Sulu pilda formiņās, kurās jau ir ieklāta šokolādes kārta. Tad, kad sula sapildīta, formiņas lieciet atpakaļ saldētavā.
  5. Līdzko apelsīnu sula būs sastingusi, ar izkausētu šokolādi noklājiet konfektes pamatni, lai pēc tam atkal liktu saldumus saldētavā līdz to pilnīgai sastingšanai.
  6. Pēc tam, kad saldumi būs pilnībā sacietējuši, tie būs gatavi ēšanai.

P.S. Droši varat eksperimentēt ar augļiem un garšām. Ja jums nepatīk apelsīni, varat ņemt arī citus augļus vai ogas, tāpat varat izmēģināt arī alkoholisko variantu, sulai pievienojot klāt savu iecienītāko alkoholu.

Lai jums labi garšo!

Avots

Leave a Comment