Ogas un augļi – sejai. Dārgu krēmu vietā lieliska kosmētika par santīmiem!

Kosmētisko līdzekļu piedāvājums ir ārkārtīgi plašs. Būtu tikai nauda, jo patiesi kvalitatīva produkcija no dabīgiem līdzekļiem nav lēta.

Patiesībā daudzi no šiem dabīgajiem līdzekļiem ir pieejami ikvienam, turklāt – gandrīz par velti. Tiesa, tikai citā “iepakojumā”. Visi veselīgie produkti, kurus cilvēks lieto uzturā, nepieciešami arī ādai.

Tīrība – skaistuma pamats

Maskas no svaigiem augļiem un ogām, kas baro, tīra, tonizē, ārstē un atjaunina ādu, ir pati lieliskākā dabīgā kosmētika. Turklāt arī izmantot to ir patīkami. Tikai, pirms ko dara, jāparūpējas, lai āda būtu tīra.

Pirms uzklāj jebkuru masku, āda ļoti rūpīgi jānotīra un jāmitrina. Ideāls variants ir likt masku pēc pirts vai vannas. Turklāt arī sejas ādas pīlingam var izmantot mājās pieejamos produktus. Bet, ja ādai dziļāka tīrīšana nav nepieciešama, to var vienkārši nomazgāt ar siltu vārītu ūdeni, turklāt tas jādara obligāti. Taukainu ādu var apslaucīt ar spirtu saturošu losjonu.

Kā likt masku

Kad sejas āda notīrīta, var uzklāt masku. Pats vienkāršākais veids ir ogu vai augļu mīkstumu vienmērīgi uzklāt sejas ādai. Taču reizēm putriņu var arī negatavot, jo pilnīgi pietiek notīrīto seju norīvēt ar gareniski pārgrieztu augli vai ogu.

Vidēji masku sejai liek uz 15–20 minūtēm, tikai jāseko, lai tā uz sejas neapkalstu. Noņemt vislabāk ar tējā, augu novārījumā vai uzlējumā samitrinātu vates tamponu, taču var izmantot arī vārītu ūdeni. Pēc tam seja jānoslauka ar sausu tamponu un, lai dabīgo līdzekļu kosmētiskais efekts būtu efektīvāks, jāieziež ar mitrinošu krēmu.

Taču ir vēl dažas nelielas viltībiņas, kuras būtu jāzina visiem, kas gatavi rūpēties, lai āda būtu skaista un veselīga.

Īpaši bagāti ar vitamīniem un citām vērtīgām vielām ir svaigi augļi un ogas, kas pieejami līdz pat vēlam rudenim. Tos visus var izmantot dažādām maskām, tikai jāzina – kā to darīt. Par to – nākamajā lapā!

Leave a Comment