Noslēdzoties Baltijas lielākajam SUP festivālam SUPfest’22, noskaidroti Latvijas SUP čempionāta meistarīgākie dalībnieki

No 6. līdz 7.augustam Vaidavā, Vaidavas ezera krastā, norisinājās lielākais SUP festivāls Baltijā, kura ietvaros aizritēja arī Latvijas SUP čempionāts Sprinta, Tehniskajā un Dragon airēšanas distancēs.

Šogad čempiona titulus visās trīs disciplīnās izcīnija pašmāju meistarīgākie airētāji, tomēr sīvu cīņu gan sieviešu, gan vīriešu klasēs netrūka, liekot festivāla apmeklētājiem gan sajūsmināties, gan līdzpārdzīvot. Ielūkojies sacensību un citu festivāla spilgtāko mirkļu atskatā šeit.

Popularizējot SUP dēļošanas aktivitātes un aktīvās atpūtas iespējas Latvijā, Vaidaveži, Supfit.lv, Latvijas Sērfošanas un SUP federācija jau tradicionāli Vaidavas ezera krastā organizē SUP festu. Festivāls ir kā ikgadēja satikšanās supošanas entuziastiem, kā arī iespēja ikvienam interesentam iepazīties, izmēģināt un iemācīties SUP dēļošanas pamatus. Tāpat festivāla ietvaros jau septīto gadu pēc kārtas tiek aizvadīts Latvijas SUP čempionāts trīs dažādās disciplīnās – Sprinta, Tehniskajā un Dragon airēšanā.

Šogad SUP 200m Sprinta distancē vīriešu kategorijā laurus plūca Aivis Tints. Otrais meistarīgākais bija igaunis Madis Vidsut, savukārt trešo godalgoto vietu ieguva Normunds Barinovs.

Sieviešu konkurencē 200m Sprinta distancē 1.vietu ieguva Jūlija Mihailova. Otrā finišēja Kate Ābele, bet trešajā vietā ierindojās Dace Damberga.

Latvijas čempionāta Tehniskajā airēšanas distancē labākais vīriešu grupā – Aivis Tints. Otrajā vietā Māris Galenieks, bet trešo vietu izcīnīja igaunis Madis Vidsut.

Arī sieviešu grupā konkurence Tehniskajā airēšanas distancē bija sīva. Pirmo vietu, tāpat kā Sprinta distancē, ieguva Jūlija Mihailova. Otrajā vietā – Ieva Strazdiņa, savukārt trešajā vietā ierindojās Kate Ābele.

Dragon airēšanas disciplīnā čempiona titulu ieguva komanda Liepājas Deju skola. Otrajā vietā finišēja komanda Wet Turtle, bet kā trešie sacensības noslēdza komanda no Igaunijas – Supster.

Aktīvā tūrisma centra Eži līdzdibinātājs, viens no SUPfest organizatoriem Rolands Melbārdis: “Lai gan ik gadu festivāla laikā aizvadām Latvijas čempionātu dažādās SUP airēšanas distancēs, tā ir tikai maza daļa no šī piedzīvojuma. Manuprāt, SUP fests ne tikai pulcina un saliedē supošanas entuziastus, bet arī sniedz iespēju citiem interesentiem, kas šo aktīvās atpūtas veidu vēl nav iepazinuši, to izmēģināt, piedaloties mierīgā izbraucienā ezera plašumos, vingrojot uz SUP dēļa, vai vienkārši, kopā startējot kādā no īpašajām distancēm, kurās svarīgāk par rezultātu ir izbaudīt procesu un kopīgi radīto jautrību. Man ir liels prieks un lepnums par katru meistarīgo airētāju sacensībās un katru, kurš festivālā pārkāpa satraukumu, lai izmēģinātu ko jaunu. Ceru, ka arī turpmāk supošanas entuziastu skaits turpinās augt un arvien vairāk cilvēku izmēģinās, cik fantastisks aktīvās atpūtas veids ir SUP dēļošana!”

Nākamais SUP fests gaidāms jau 2023.gada 5.un 6.augustā. Tiekamies!

SUP ir pilnveidoti sērfa dēļi, kuriem komplektācijā ir speciāls airis. SUP dēļi plaši izmantojami dažādu ūdens tilpju izzināšanai – upēm, ezeriem, jūrai. SUP airēšana nodarbina gandrīz visas ķermeņa muskuļu grupas, tā ļauj būt veselīgā kustībā un reizē baudīt dabas skaistumu. SUP dēļu popularitāte ik gadu turpina augt gan Latvijā, gan visā Eiropā.

Festivālu organizēja un atbalstīja: Red Paddle Co Latvia, VaidavEŽI, Supfit.lv, Latvijas Sērfošanas un SUP federācija, Vaidava Ceramics, NUUK chair, Valmiermuiža, Grasbergu saimniecība Zilūži.

Leave a Comment