No dzīves šķīries atpazīstams sportists; Viņš uzstādīja rekordu, bet zaudēja šai Sl***bai

“Tas būtu diezgan lieliski, jo, ja izdotos atkārtot rekordu, izdotos nokļūt lieliskā kompānijā. Es vienkārši mēģinu darīt visu, kas manos spēkos, un, ja man izdosies iemest 50 vārtus, tas būs satriecoši. Ja nē, tad vienmēr ir nākamā sezona,” – Aleksandru citē NHL oficiālais saits.

Tieši Bosī bija “Islanders” atslēgas spēlētājs, un, pateicoties savam līderim, klubam izdevās izcīnīt Stenlija kausu četras sezonas pēc kārtas. Kā atzīmē speciālisti, uzbrucējam bija talants iemest pašus svarīgākos vārtus, kas nereti atnesa uzvaru, kas viņu padara ne tikai par vērtīgu kluba hokejistu, bet arī neparasti populāru līdzjutēju vidū. Līdzās Klārkam Gilisam un Braienam Trotjē, Maiks Bosī tiek uzskatīts par vienu no lieliskākajiem hokejistiem NHL vēsturē.

Lasi vēl: Džūlija Vanga: 3 zodiaka zīmes, kurām dzīve kardināli izmainīsies aprīļa beigās

Šis trijnieks pārsteidza ar savu meistarību. Satriecoši universālais Trotjē, izturīgais Gilis ar savu nāvīgo metienu un virtuozais Bosī bija īsti hokeja maestro. Bosī bija pašas ātrākās rokas un ātrākās piespēles viņa laikā. Spēja atrast brīvu partneri bija Bosī spēles būtība, viņa panākumu atslēga. To nevar iemācīties, tas arī ir īsts talants, kas bija dots sportistam no dzimšanas.

Nedrīkst arī aizmirst par Bosī attiecībām ar padomju hokeja izlasi. Tā tieši kanādiešu uzbrucējs kļuva par varoni pasaules kausā Kanādā, kas notika 1984. gadā, kad mājinieki sacentās ar PSRS izlasi. Papildus periodā pusfināla mačā ripa no viņa nūjas ar rikošeta palīdzību ielidoja vārtos, kurus aizsargāja Vladimirs Miškins, kā rezultātā padomju hokejistiem nācās doties mājās. Finālā Kanādas izlases diezgan viegli izcīnīja čempionu titulu.

Hokeja ģimene ir pazaudējusi patiešām lielisku profesionāli un veterānu, kura vārds uz visiem laikiem paliks ierakstīts hokeja vēsturē.

COMMENTS

Leave a Comment