No 1.marta ir vairāki Covid-19 atvieglojumi; kas attiecas uz maskām?

Savukārt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana martā vēl jāorganizē epidemioloģiski drošā jeb “zaļajā” vidē, taču atcelts ir cilvēku skaita ierobežojums pie galdiņiem.

Vienlaikus jāņem vērā, ka atļauts sniegt klātienes pakalpojumus privātās pulcēšanās ietvaros atsevišķā noslēgtā telpā vai teritorijā bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu verifikācijas, piemēram, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus, mākslinieciskos priekšnesumus, pirts pakalpojumus, radošas meistarklases vai atrakciju pakalpojumus.

Lasi vēl: No naudas nevarēs atkauties: 4 zodiaka zīmes martā apklās finansiāla veiksme

Cilvēku skaits privātos pasākumos iekštelpās un ārā palielināts līdz 50 cilvēkiem, savukārt lielos dzīves notikumos – kāzās, bērēs, kristībās – līdz 250 cilvēkiem.

Tikmēr organizētos pasākumos – līdz 3000 cilvēkiem bez apmeklētāju reģistrācijas un prasības nodrošināt personalizētas sēdvietas, tādējādi ir ļauts organizēt arī stāvpasākumus. Personas vai darbiniekus, kas ir tieši saistīti ar pakalpojuma, pasākuma vai ceremonijas norises nodrošināšanu, nav jāieskaita maksimāli pieļaujamā cilvēku skaitā, raksta nra.lv

Mēnesi vēlāk jeb no 1.aprīļa plānots atcelt visus atlikušos drošības pasākumus, tai skaitā prasības pēc sertifikātiem pakalpojumu saņemšanai un sniegšanai Latvijas teritorijā, vienlaikus saglabājot rekomendācijas medicīnisko masku, respiratoru lietošanai, distances ievērošanai, roku higiēnai, virsmu dezinfekcijai, telpu vēdināšanai. Taču ir jāņem vērā, ka, būtiski pieaugot Covid-19 izplatībai, valdība var atkal lemt par jauniem drošības pasākumiem sabiedrības pasargāšanai no augstas saslimstības un mirstības, kā arī slimnīcu pārslodzes.

COMMENTS

Leave a Comment