Nepatīkamais klimaktērija sindroms. Ļoti labi palīdz augu fitohormonii!

Pret klimaktērija izraisītiem traucējumiem palīdz šādi līdzekļi.
* Vienu vai divas reizes dienā lieto pa ½ tējkarotei bišu māšu peru pieniņu sajauktu (attiecībā 1:100) ar medu. Maisījumu tur mutē, līdz tas pilnībā izšķīst. Kurss – 4-6 nedēļas.

* Sajauc ārstniecības kumelīšu ziedus (40 g), baldriānu saknes (30 g) un piparmētru lapas (30 g). Divas ēdamkarotes sasmalcinātā maisījuma ieber termosā, aplej ar ½ litru vāroša ūdens, 2-3 stundas nostādina, tad izkāš un dzer pa glāzei no rīta un vakarā kā nomierinošu un pretsāpju līdzekli klimaksa laikā.

Vienlaikus lieto arī bišu māšu peru pieniņa un medus maisījumu (1:100) – pa 1/3-1/4 tējkarotes 2-3 reizes dienā.

* Sajauc lielās nātres lakstus (20 g), trejdaivu sunīša lakstus (20 g), trejkrāsu vijolītes lakstus (15 g), parastā pelašķa lakstus (15 g), liela dadža saknes (10 g), tīruma kosas lakstus (10 g) un upeņu lapas (10 g). Divas ēdamkarotes žāvētā sasmalcinātā maisījuma ieber termosā, aplej ar ½ litru vāroša ūdens 1,5-2 stundas nostādina, tad izkāš un dzer pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā, ja klimaktērija sindroms izraisījis dzimumorgānu niezi un ādas izsitumus. Uzlējumu var saldināt ar medu.

* Pret pastiprinātu svīšanu ieteicams dzert salviju lapu uzlējumu. Vienu ēdamkaroti drogas aplej ar glāzi vāroša ūdens, 20 minūtes nostādina, tad izkāš un dzer pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā stundu pēc ēšanas.

* Karstuma uzplūdu viļņus mazinās kazeņu lapu tēja. Var pagatavot arī šādu maisījumu: sajauc kazeņu lapas (25 g), vilkābeles augļus (10 g), māteres lakstus (20 g) un dumbrāju zaķpēdiņu lakstus (15 g).
Uzlējumam ņem vienu ēdamkaroti sasmalcinātā maisījuma uz glāzi vāroša ūdens.

Leave a Comment