Nedzirdēti fakti par šampūnu, kurus tev neviens iepriekš nav teicis

Šampūns, ko tu izvēlies

Tu vari lietot augu šampūnu vai šampūnu, ko var iegādāties salonā, bet, ja tu to pareizi nelietosi, no tā nebūs nekādas jēgas. Kad esi matos iespiedusi šampūnu, ar pirkstu galiem kārtīgi izmasē galvu tā, lai mati tiktu atbrīvoti no visām eļļām un netīrumiem. Tāpat parūpējies par to, lai šampūns tiktu izmazgāts pilnībā.

Ne visas šampūna sastāvdaļas strādā

Ne visas dabīgās šampūnu sastāvdaļas noder matiem. Piemēram, citrons, kas tiek uzskatīts par labu līdzekli matiem, var kairināt galvas ādu un matu folikulas. Arī piparmētra un mentols, kad piedod nomierinošu efektu, var izraisīt alerģijas. Šīs sastāvdaļas ir sabalansēti sajauktas šampūnos – noteikti nemēģini tās pats izmantot pašrocīgi mājas apstākļos.

Negaidi reklamētos rezultātus

Nevajag skatīties uz matiem, kādi tie tiek atspoguļoti šampūnu reklāmās. Lai iegūtu tādu izskatu, ir nepieciešamas luksusa preces. 

Mazāk ir labāk

Liela šampūna daudzuma izmantošana izveido ļoti daudz putu, kas neļauj galvas ādu izmasēt tā, kā to vajadzētu izdarīt. Izmantojot pareizu šampūna daudzumu, tas palīdzēs matus izmazgāt pilnībā.

Mati pie šampūna nepierod

Gadalaiki mainās, un mainās arī mūsu matu tekstūra – mati nepierod pie viena konkrēta šampūna, tādēļ nebrīnies, ja šampūns, ko ilgu laiku jau lieto, vairs nedod iepriekšējos rezultātus. Nomaini šampūnu!

Avots: wittyfeed.com

Leave a Comment