Nauda un vēl 7 lietas, ko nav ieteicams dāvināt, sagaidot jauno 2022.gadu. Ielāgo, citādi vari iedzīvoties nepatikšanās

Dvielis
Drīkst vai nedrīkst dāvināt dvieli jaunajā gadā? Teiksim uzreiz – tā nav labākā dāvanas izvēle. Galvenais priekšmets dažādos rituālos ir tieši dvielis. To izmanto    kāzās, bērēs, kristībās. Ir ticējums: ja tev uzdāvina dvieli, tas nozīmē, ka ģimenē gaidāmas bēres. Diez vai kāds būs sajūsmā par šādu dāvanu.

Ja tomēr nolemsi dāvināt dvieli, izvēlies labu frotē dvieli, kas ir mīksts un liels, no maziem virtuves dvielīšiem labāk atteikties. Vari izmantot to pašu metodi kā ar pulksteni, paprasot par dāvanu simbolisku maksu.

Sveces
Vai jaunajā gadā drīkst vai nedrīkst dāvināt sveces? Iepriekšējos gadsimtos pilsētās sveces nedāvināja, jo tā bija ierasta sadzīves lieta, kas līdzīga mūsdienu elektriskajai spuldzītei. Savukārt laukos retajam bija iespēja pašam izgatavot sveces, un tās tika uzskatītas par diezgan dārgu preci. Vēlāk parādījās elektrība, un sveces tika izmantotas tikai ceremonijām, dievkalpojumiem, kristībām un bērēm. Tāpat kā ar dvieli, sveces dāvināšana nebija laba zīme. Tika uzskatīts, ka sveces dāvināšana  var izraisīt bezmiegu.

Čības
Vai jaunajā gadā var vai nevar dāvināt čības? Arī šī dāvana tiek uzskatīta par visnotaļ nepiemērotu. Tas ir saistīts ar to, ka baltas čības uzvelk mirušajam. Tomēr šī ieraža parādījās salīdzinoši nesen. Savulaik mirušajam čības netika vilktas. Šim nolūkam tika izmantots auduma gabals, lai nosegtu kājas, un pat šī nebija obligāta detaļa – svarīgs bija tikai aizgājēja apģērbs un pārklājs zārkā. Taču cilvēku zemapziņā ir nostiprinājies, ka čību dāvināšana ir slikta zīme – šis ticējums jau gadu simtiem tiek nodots no mutes mutē.

Zeķes
Vai var vai nevar dāvināt zeķes jaunajā gadā? Zeķu dāvināšana tā paša iemesla dēļ kā čības tiek uzskatīta par sliktu zīmi. It īpaši, ja zeķes ir domātas vīrietim. Šīs zīmes modernā versija izklausās šādi: uzdāvini savam puisim zeķes un tevi gaida šķiršanās. Bet precētiem pāriem šis ticējums arī darbojas: piemēram, ja tava māte tavam vīram uzdāvina zeķes, neļauj viņam tās uzvilkt – klusi paslēp un pēcāk izmet. Un pretī nopērc apmēram tādas pašas zeķes, lai vīrs neko nenojauš.

Ir  arī tāds rituāls: ja vīramāte nevar ciest vedeklu,  viņa var savam dēlam uzdāvināt no suņa spalvas adītas zeķes, lai viņš atgrieztos vecāku mājās.

Spogulis
Vai jaunajā gadā var vai nevar dāvināt spoguli? Ūdenim vienmēr ir bijušas maģiskas īpašības. Tas bija ne tikai dzīvības, spēka, auglības avots – tikai ūdenī cilvēks varēja redzēt savu atspulgu un aplūkot sevi no malas. Kad tika izgudroti spoguļi, tie automātiski ieguva dažas no ūdenim piedēvētajām maģiskajām īpašībām. Un tā kā to izgatavošanas tehnoloģija tika turēta noslēpumā, šī spēka krāsa ieguva tumšu nokrāsu. Ilgu laiku tika uzskatīts, ka spoguļi atspoguļo ne tikai cilvēka ārieni, bet arī dvēseli.

Mūsdienās tiek uzskatīts, ka spoguļa dāvināšana jaunajā gadā – tas ir uz nelaimi. Ja tomēr esi nolēmis kādam dāvināt spoguli, parūpējies, lai tas būtu rūpīgi iesaiņots un nekādā gadījumā nesaplīstu.

Lasi vēl: “Vienai zodiaka zīmei paredzēta bagātība, citai problēmas”: Elenas Golunovas horoskops 2022. gadam

Ziedi
Vai var vai nevar dāvināt ziedus, sagaidot Melnā tīģera gadu? Ziedi kā dāvana Vecgada vakarā nav sevi pierādījuši ne no labās, ne no sliktās puses. Uzdāvināt pušķi savai mīļotajai sievietei ir laba lieta, bet tikai ne svētkos! Protams, mēs runājam par dzīviem ziediem pušķī vai podā. Bet no mākslīgajām puķēm labāk atteikties. Piemēram, orhidejas labi izskatīsies decembrī, no tām var izveidot pušķi vai iegādāties skaistā, graciozā podiņā.

Padoms. Ja tomēr uzskati, ka jaunajā gadā ziedus nevar dāvināt, tu maldies. Floristikas meistari jebkurā ziedu salonā noteikti  izveidos tev izcilu jaungada kompozīciju. Pušķi var papildināt ar čiekuriem vai egļu zariem, kas būs kā ziemas un gaidāmo svētku simbols.

COMMENTS

Leave a Comment