Naktī no 24. uz 25. jūlija pārtrūka dzīve jaunam un perspektīvam sportistam

Tad arī kļuva zināms, ka traģiski gājis bojā 19 gadus vecais brīvās cīņas cīkstonis Ahmeds Žileteževs. Informāciju apstiprināja Kabardino-Balkārijas Sporta ministrija. Ziņa par jaunā puiša nāvi parādījās arī šī reģiona brīvās cīņas mājas lapā.

“Pārtrūkusi pavisam jauna puiša, perspektīva brīvās cīņas cīkstoņa, daudzu Viskrievijas sacensību uzvarētāja un balvu ieguvēja Ahmeda Žileteževa dzīve. Jaunais puisis traģiski gājis bojā, nokrītot no kalna. Nelaimes gadījums notika Elbrusa reģionā, kur Krievijas junioru brīvās cīņas izlase aizvada treniņnometni”, – teikts publikācijā.

Lasi vēl: Latvijā: Vecāki nebrauc bērnam pakaļ uz slimnīcu; vecāku paskaidrojums vienkārši šokē!

Ar viņu saistījās lielas cerības

Žileteževs pārstāvēja gan Sanktpēterburgas, gan Kabardino-Balkārijas komandas. Viņš bija Viskrievijas sacensību uzvarētājs un daudzu balvu ieguvējs. 2022. gada pavasarī viņš kļuva par Krievijas brīvās cīņas čempionāta bronzas medaļnieku junioriem līdz 21 gada vecumam svara kategorijā līdz 70 kg, un ar viņu saistījās patiešām lielas nākotnes cerības.

Sanktpēterburgā viņš mācījās vietējā olimpiskās rezerves skolā. 2019. gadā kā Sanktpēterburgas brīvās cīņas komandas dalībniekam viņam tika piešķirta valdības balva “Par augstu sportisko rezultātu sasniegšanu oficiālās starptautiskās Viskrievijas sporta sacensībās”.

Leave a Comment