Melno drēbju mazgāšana – 7 padomi, kas noderēs to kopšanai!

  1. Ja nevēlaties, lai pēc mazgāšanas melnās drēbes kļūst pelēcīgas, vienmēr izmantojiet saudzīgo vai delikāto mazgāšanas režīmu. Neaizmirstiet arī to, ka pie veļas mazgājamā līdzekļa nepieciešams pievienot šķipsniņu smalkās sāls.
  2. Lai izdotos melno krāsu ne tikai saglabāt, bet arī atsvaidzināt, būs jārīkojas šādi: bļodā ielejiet aukstu ūdeni, klāt pielieciet divas ēdamkarotes etiķa. Iemērciet šajā maisījumā melnās drēbes. Ļaujiet tām šādi stāvēt 20 minūtes, pēc tam izžmiedziet ūdeni. Tad drēbes nepieciešams izmazgāt sev ierastā veidā.
  3. Vēl viens veids, kā atsvaidzināt melnās drēbes: ielejiet bļodā verdošu ūdeni un ieberiet tajā dabīgu maltu melno kafiju. Maisījumam būtu jāsanāk ļoti spēcīgam. Iemērcējiet šādā kafijas maisījumā izbalējušās melnās drēbes. Ļaujiet drēbēm šajā maisījumā pavadīt apmēram 20 – 30 minūtes. Pēc tam drēbes nepieciešams mazgāt ar rokām, izmantojot ļoti delikātu mazgāšanas līdzekli. Lai gan šis ir ļoti dārgs mazgāšanas veids, savu vērtīgāko drēbju dēļ ir vērts pacensties.
  4. Šī metode lieliski noderēs drēbju aromāta atsvaidzināšanai, jo īpašī vīriešu apģērbiem. Bļodā sagatavojiet maisījumu no verdoša ūdens un tabakas. Proporcija ir šāda: 15 g tabakas uz viena litra verdoša ūdens. Uzvāriet ūdeni, ļaujiet tam atdzist līdz 40 grādu temperatūrai, nokāsiet. Ar birstīti klājiet uz apģērba iegūto novārījumu. Pēc tam drēbes nepieciešams aukstā ūdenī noskalot.
  5. Ļoti viegls veids, kā atsvaidzināt un nostiprināt melno krāsu: drēbju apliešana ar melno tušu. Protams, šāds veids derēs tikai tad, ja drēbes mazgāsiet ar rokām. Pēdējās skalošanas laikā ūdenim pievienojiet mazliet melnās tušas un vienu līdz divas ēdamkarotes galda etiķa.
  6. Dzeramā soda palīdzēs ne tikai atgriezt melno toni, bet arī atbrīvoties no nepatīkamās sviedru smakas. Šis ir ideāls veids, kā kopt dažādus kreklus un blūzītes. Uzreiz pēc mazgāšanas veiciet atkārtotu mērcēšanu. Ņemiet bļodu pilnu ar siltu ūdeni un vienu ēdamkaroti dzeramās sodas. Ielieciet šajā maisījumā tīrās drēbes (kuras jau pabija veļas mašīnā). Paturiet drēbes maisījumā vēl 10 – 15 minūtes. Izskalojiet.
  7. Metode, kas derēs pašiem slinkākajiem: ja vēlaties savām izbalējušajām melnajām drēbēm atgriezt krāsu, aiznesiet tās uz ķīmisko tīrītavu. Tur drēbes atkal atgūs savu iepriekšējo toni!

Jums noderēja mūsu raksts? Tad neaizmirstiet dalīties!

Leave a Comment