Melnā un zaļā tēja sejai. Īpaši labs – tējas ledus!

Vitamīnu maska jebkurai ādai
Ņem 2 tējkarotes mīksta biezpiena, tējkaroti stipra zaļās tējas uzlējuma, pustējkaroti zivju eļļas un ēdamkaroti sasmalcinātu citrona vai apelsīna miziņu. Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc un iegūto masu uz 10–15 minūtēm uzziež sejai. Pēc tam noskalo ar siltu vāju zaļās tējas uzlējumu, nosusina seju ar dvieli un ieziež ar barojošu krēmu. Masku liek reizi nedēļā.

Maska vīstošai ādai ar paplašinātiem kapilāriem
Kafijas dzirnaviņās samaļ žāvētu zaļo tēju. Iegūto pulveri sajauc ar dabīgo jogurtu (bez piedevām), līdz veidojas šķidra putriņa. Maisījumu uz 15 minūtēm uzziež sejai un kaklam, pēc tam noskalo ar siltu tējas uzlējumu. Masku liek 1–2 reizes nedēļā, kurss – 2–3 mēneši.

Barojošas maskas jebkurai ādai
* Ņem 2 tējkarotes medus, ēdamkaroti stipra melnās tējas uzlējuma, pa 2 ēdamkarotēm auzu pārslas un ūdeni. Visu rūpīgi samaisa un 5–7 minūtes karsē ūdens peldē. Silto maisījumu biezā kārtiņā uzklāj sejai un kaklam, apsedz ar marles salveti un dvieli. Pēc 15–20 minūtēm noskalo ar vēsu ūdeni. Masku liek reizi nedēļā vakarā pirms gulētiešanas. Kurss – 1,5–2 mēneši.

* Ņem tējkaroti stipra melnās vai zaļās tējas uzlējuma, pa ēdamkarotei majonēzi un jebkuru barojošu krēmu un visu rūpīgi sajauc. Vispirms seju un kaklu norīvē ar ūdenī atšķaidītu pienu (attiecībā 1:1), pēc tam vieglām apļveida kustībām uzziež maisījumu. Kad pirmā kārtiņa nožuvusi, uzklāj nākamo. Pēc 10–15 minūtēm masku noskalo ar vāju melnās vai zaļās tējas šķīdumu. Procedūru veic reizi nedēļā, kurss – 1,5–2 mēneši.

Tonizējošas maskas savītušai, dzeltenīgai ādai
* Sajauc 3 ēdamkarotes medus un 2 ēdamkarotes stipra zaļās tējas uzlējuma. Maisījumu uzklāj sejai, pēc 10–15 minūtēm nomazgā vispirms ar karstu, pēc tam vēsu ūdeni. Masku liek ik pēc dienas, vakarā pirms gulētiešanas. Kurss – līdz ādas stāvoklis uzlabojies.

* Ēdamkaroti miltu iemaisa stiprā zaļās vai melnās tējas uzlējumā, līdz veidojas krējuma konsistences masa. Pievieno sakultu olas dzeltenumu, rūpīgi samaisa un uzklāj sejai, kaklam un dekoltē zonai. Pēc 15–20 minūtēm nomazgā ar siltu ūdeni un ieziež ar barojošu krēmu.

Attīrošs losjons
Tējkaroti zaļās vai melnās tējas aplej ar 1/4 glāzes verdoša ūdens, 30–40 minūtes nostādina, tad izkāš. Mazgāšanās vietā ar uzlējumā samitrinātu tamponu norīvē seju un kaklu no rīta un vakarā. Ja ir pinnes, tējas uzlējumam var pievienot dažus pilienus citrona sulas. Šajā gadījumā losjons ne tikai tīrīs ādu, bet arī sašaurinās poras.

Losjons taukainai ādai
Pusē glāzes stipras un karstas melnās vai zaļās tējas ieliek 3 citrona šķēlītes, uzliek glāzei šķīvīti un 30–40 minūtes nostādina tumšā vietā. Pēc tam citrona šķēlītes izņem, izspiež, šķidrumu izkāš un pievieno tam 2 ēdamkarotes degvīna. Lieto sejas norīvēšanai 2 reizes dienā – no rīta un vakarā.

Tējas ledus
Tējas ledus sašaurina sīkos kapilārus, noņem uztūkumu, izlīdzina krunciņas. To ieteicams lietot, ja ir taukaina, poraina āda.

Glāzē stipra melnās vai zaļās tējas uzlējuma izšķīdina tējkaroti sāls un ēdamkaroti ābolu etiķa vai citrona sulas. Šķīdumu salej trauciņos un uz nakti ieliek ledusskapja saldētavā. Katru dienu no rīta pēc mazgāšanās norīvē seju, kaklu un dekoltē zonu ar tējas ledusgabaliņiem. Pēc tam ādu var ieziest ar barojošu krēmu. Ādas atveseļošanas kurss – ne mazāk par mēnesi.

Leave a Comment