Maestro Raimonda Paula dzīvē ļoti skumjš brīdis: ”Viņai ir ļoti smagi”

Maestro Raimonda Paula dzīvē ļoti skumjš brīdis. Viņš kādā intervijā pastāsta kādēļ šobrīd ir smags un ļoti grūts periods viņa dzīvē. 

Ojārs Raimonds Pauls dzimis 1936. gada 12. janvārī Rīgā, izcils latviešu komponists, pianists, politiķis un bijušais vairāku sasaukumu Saeimas deputāts.

Par vienu no Latvijas vēsturē atzītākajiem komponistiem R. Pauls radījis skaņdarbus tādiem pazīstamiem māksliniekiem kā Viktors Lapčenoks, Nora Bumbiere, Ojārs Grinbergs, Margarita Vilcāne, Valērijs Ļeontjevs, Laima Vaikule un tādām mūzikas grupām kā “Credo” un ” Remikss”.

 

Turklāt viņš ir komponējis mūziku daudziem mūzikliem, trim baleta izrādēm, vairāk nekā 50 filmām, tostarp tādiem ievērojamiem darbiem kā “Vellas kalpi”, “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, “Dāvana vientuļai sievietei”, “Teātris” Garais ceļš kāpās”, kā arī dažādi teātra iestudējumi.

Mikrofona dziesmu aptaujā R. Paula dziesmas triumfējušas ievērojamas 11 reizes. Atzīstot viņa izcilo ieguldījumu, 1985. gadā viņš tika pagodināts ar PSRS Tautas mākslinieka titulu. Viņa māsa Edīte Paula-Vīgnere ir cienījama tekstilmāksliniece. Kopš 1992. gada ieņēmis goda biedra amatu Latvijas Zinātņu akadēmijā.

Lasi vēl: Jau šovakar debesīs būs vērojama unikāla dabas parādība; To vairs neredzēsim nākamos 14 gadus

Tomēr pirms neilga laika viņš atklāja kādas grūtas situācijas šobrīd notiek viņa dzīvē. Diemžēl viņa mīļotās sieva veselība ir ļoti pasliktinājusies un viņš ar grūtībām runā par šīm problēmām. Tomēr spēj nedaudz ko atklāt..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment