Ļoti skumja ziņa ”Instagram” lietotājiem; daudzi diemžēl būs spiesti dzēsts savus profilus

Iespējams, ka par Instagram izmantošanu Eiropas var tikt ieviesta maksa.

Meta, Facebook un Instagram “Meta”, potenciāli var ieviest maksas abonēšanas modeli Instagram lietošanai Eiropas reģionā. Šāda iespējamība rodas, ja lietotāji atsakās piekrist, ka “Meta” izmantos viņu personas datus pielāgotas reklāmas nolūkos.

Pamatojoties uz Financial Times ziņojumu, Meta piedāvātais plāns paredz ikmēneša maksu 14 USD apmērā lietotājiem, kuri vēlas piekļūt Instagram bez reklāmām. Turklāt tiem, kas izvēlas Facebook un Instagram darbvirsmas versijas bez reklāmām, izmaksas būtu USD 17 mēnesī.

 

Iespējams, ka šie plāni tiks oficiāli atklāti tuvāko nedēļu laikā. Izdevums norāda, ka “Meta” šādu lēmumu pieņēmusi pēc konsultācijām ar Eiropas Savienības (ES) regulējošajām iestādēm, kuras centušās ierobežot veidu, kādā lielie tehnoloģiju uzņēmumi bez maksas gūst labumu no datiem, ko tie savāc no saviem lietotājiem. Turklāt “Meta” tiek prasīts ievērot Luksemburgas tiesas spriedumu, kurā skaidri noteikts, ka Facebook nevar attaisnot personu personas datu izmantošanu, lai veicinātu personalizētu reklāmu patērētājiem.

 

Lasi vēl: Veco ļaužu pansionāta iemītniece palika stāvoklī. Kad ārsts veica DNS testu, visi palika mēmi, kas izrādījās tēvs…

 

Saskaņā ar FT avotiem, tiek ziņots, ka Meta plāno nodrošināt maksas iespējas, lai pakalpojumā Instagram un Facebook nodrošinātu pieredzi bez reklāmām. Šie plāni ir apspriesti ar regulatoriem Briselē un Īrijā. Tomēr tiem, kas izvēlas nemaksāt, bezmaksas versija joprojām būs pieejama, lai gan kopā ar reklāmām, kas pielāgotas lietotāju personas datiem.

Leave a Comment