“Ļaunais” skaistums: ziedi, kuriem blakus nekas neaug. Tas ir jāzina ikvienam dārzkopim!

Fikuss un begonija – dārzam un birojam

Pievērs uzmanību tādiem augiem kā fikuss un begonija – vasarā tie var augt dārzā,savukārt ziemā tie jāpārvieto uz telpām, kur pulcējas daudz cilvēku, piemēram, uz birojiem, bet ne uz mājokli. Šo augu unikālā spēja absorbēt negatīvo enerģiju var normalizēt atmosfēru tavā darbavietā,bet mājās tie var radītnogurumu un apātiju mājinieku vidū.

Paparde un efeja var iznīdēt citus augus

Ja tavā dārzā aug priedes vai egles, nemēģini kaut ko iestādīt to tuvumā – šie skujkoki neļaus citiem augiem “ieņemt” viņu teritoriju. Nav arī ieteicams stādīt ziedus vaiizveidot puķu dārzu pie bērzu birzs – tie aizies bojā.

Vēl viens augs vampīrs ir skaistā paparde. Dārzā to ieteicams stādīt iekaramā podā, lai saknes nenokļūtu pie blakus augiem un tos neiznīdētu. Starp citu, papardes lieliski absorbē televizora un datora elektromagnētisko starojumu, tāpēc tās ieteicams novietot dzīvojamā istabā. Tātad, ja rudenī papardi pārvedīsi no dārza uz mājokli, tā kļūs par tavu dabisko aizsardzību. Bet uzmanies – šā auga novietošana guļamistabā var izraisīt bezmiegu un nogurumu.

Lasi vēl: Augu laistīšana karstā laikā. Kā nepieļaut kļūdas, kas var sabojāt ražu. Šī viena kļūda var sabojāt pilnīgi visu!

Par bīstamu “kaimiņu” var kļūt arī mūžzaļā efeja, kas būtībā ir nezāle un tikai pāris mēnešu laikā var iznīdēt citus cieši sastādītus augus.

Bet kopumā bīstamu augu klātbūtni vislabāk nosaka empīriski, jo daudz kas ir atkarīgs ne tikai no stādīšanas plāna, bet arī no augsnes struktūras, mēslojuma daudzuma un debess puses, kurā tie aug.

Leave a Comment