Latvijas likumsargi izplata paziņojumu šoferīšiem uz šo nedēļas nogali!

Kampaņas mērķis ir kolektīvi censties panākt, lai šajā periodā uz Eiropas ceļiem pilnībā nebūtu ceļu satiksmes negadījumu ar letāliem vai smagiem ievainojumiem.

 

Eiropas Ceļu policijas tīkls (“Roadpol”) paziņojis, ka no šodienas līdz 22.septembrim Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisināsies pasākums ar nosaukumu “Ceļu satiksmes drošības dienas”, informē Valsts policija.

 

20.septembrī kampaņas ietvaros tiks atzīmēta Eiropas diena, kas veltīta ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo un smagu traumu novēršanai. Šīs iniciatīvas galvenais mērķis ir kopīgi censties panākt stāvokli, kurā uz Eiropas ceļiem šajā noteiktajā laika posmā nenotiek ceļu satiksmes negadījumi, kuru rezultātā ir gājuši bojā vai smagi ievainoti.

Šā gada astoņu mēnešu laikā Latvijas robežās kopumā notikuši 12 263 ceļu satiksmes negadījumi, kā rezultātā bojā gāja 89 satiksmes dalībnieki un cietuši 2799 cilvēki. Salīdzinoši iepriekšējā gada attiecīgajā laika posmā notika 12 624 ceļu satiksmes negadījumi, kuros dzīvību zaudēja 73 un tika ievainoti 2766 cilvēki.

 

Lasi vēl: “Kāds tuvinieks no viņsaules vēlas tev ko teikt!”; Izvēlieties attēlu, lai saņemtu ziņu

 

Drošības nedēļas laikā uz Eiropas ceļiem policija veiks pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību, nodrošinot pēc iespējas lielāku policijas klātbūtni ceļu satiksmē.

 

 

Turpini lasīt, kāda ir pārējā informācija, nākošajā lapā

Leave a Comment