Latviešiem atkal ir iespēja piedalīties unikālā polārajā ekspedīcijā ar suņu pajūgu

Pēc trīs gadu pārtraukuma “Fjällräven Polar” ekspedīcijai atkal var pieteikties cilvēki no Latvijas, kuriem ir interese par suņu pajūgu braucieniem.

Šai ekspedīcijai katru gadu tiek atlasīti tikai 20 cilvēki no visas pasaules. Dalībniekiem ar ragaviņām ekstremālos laikapstākļos sešu dienu laikā būs jāveic 300 kilometri. Lai to izdarītu, jums nav jābūt suņu pajūgu vadīšanas pieredzei. Arktikas suņu pajūgu ekspedīcijas mērķis ir dot cilvēkiem iespēju izjust dzīvi Zviedrijas un Norvēģijas polārajos reģionos un mudināt vairāk cilvēku ziemā doties dabā.

Team Polar ir 20 cilvēku un 180 Aļaskas haskiju komanda, kas startēs no Poikijarvi krastiem Ziemeļzviedrijā. Šis maršruts vedīs cauri lielākajai mūžīgā sasaluma zonai Eiropā, galu galā vedot uz Signaldalen ieleju Norvēģijas ziemeļos. Viena no ekspedīcijā esošajām personām Maiju Linekunda no Igaunijas stāsta, ka atraduši liecības par cilvēku dzīvošanu sienās.

Polar ir lielisks veids, kā izkļūt no savas komforta zonas un gūt jaunu pieredzi, neveicot neko īpašu. Vienkārši reģistrējieties, un jūs varat iet! Visu nepieciešamo aprīkojumu un apmācību organizators nodrošinās bez maksas. Fjällräven Polar suņu pajūgu ekspedīcija norisināsies no 30. marta līdz 5. aprīlim.

Šis ir svarīgs notikums. Pieteikumus varat sākt iesniegt 24. oktobra vakarā, un laiks to izdarīt līdz 13. novembrim. Kandidātam ir jāaizpilda pieteikums Fjällräven tīmekļa vietnē un jāpiedalās trīs sociālo mediju izaicinājumos. Žūrija noteiks, vai kandidāts ir īstā persona dalībai polārajā ekspedīcijā, pamatojoties uz viņa sniegumu izaicinājumos. Uzvarētāji tiks paziņoti 23. novembrī. 24. oktobrī tiešsaistē notika Polar zīmola prezentācijas pasākums.

Fjällräven Polar pasākums notiks pavasarī Zviedrijas un Norvēģijas polārajos reģionos. 20 cilvēki no visas pasaules piedalīsies sešu dienu polārajā braucienā ar suņu pajūgām, veicot 300 kilometrus. Sešas dienas dalībnieki gulēs ārā aukstumā, baros kamanu suņus un rūpēsies par savu veselību, nemitīgi pielāgojoties mainīgajiem laikapstākļiem, kas var būt bargi un brutāli. Fjällräven Polar 2023 pasākums notiks no 30. marta līdz 5. aprīlim.

Leave a Comment