Labākās tējas pret bezmiegu. Astoņas receptes!

3. Mierīgi iemigt palīdz arī parastās dilles augļi. 50 g drogas aplej ar puslitru kagora vai portvīna, 15–20 minūtes vāra uz lēnas uguns, stundu nostādina, tad izkāš un biezumus izspiež. Lieto pa 1,5–2 ēdamkarotēm pirms gulētiešanas.

4. Divas ēdamkarotes ugunspuķu ieber termosā, aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens un 6 stundas nostādina. Dzer līdzīgās daļās 3–4 reizes dienā. Kurss – 2–3 nedēļas.

5. Paņem mutē ēdamkaroti dabīgā medus un ēdamkaroti kvalitatīva vīna, piemēram, kagora. Jau guļot gultā, maisījumu tur mutē iespējami ilgāk. Pēc tam var norīt.

6. Sajauc 4 daļas viršu, pa 3 daļām māteres un dumbrāju zaķpēdiņu lakstus un 1 daļu baldriāna sakņu. Četras ēdamkarotes maisījuma vakarā ieber termosā, aplej ar litru verdoša ūdens un nakti nostādina. Visu devu izdzer dienas laikā pa 4–5 malkiem ik pēc stundas.

7. Vienu tējkaroti žāvētu un sasmalcinātu apelsīna miziņu sajauc ar tējkaroti melisas lakstu un aplej ar glāzi verdoša ūdens. Traukam uzliek cieši piegulošu vāciņu, 10 minūtes nostādina, tad izkāš un pievieno tējkaroti baldriāna tinktūras (pārdod aptiekā). Dzer pa glāzei uz nakti kopā ar medu (medu ēd ar karotīti, uzdzerot uzlējumu).

8. Daudzi, lai aizmigtu, lieto aptiekā nopērkamos baldriāna pilienus. Līdzeklis nav slikts, taču, ilgstoši to lietojot, var iestāties pretējs, uzbudinošs efekts. Starp citu, baldriāna pilienus ar labiem panākumiem var izmantot kāju vanniņai: puspudelīti satura iemaisa bļodā ar siltu ūdeni un uz 20 minūtēm iemērc kājas. Pēc tam tās noslauka un tūdaļ pat liekas gultā.

Leave a Comment