Ko grib pateikt organisms? Mācies tulkot tā signālus

Sausa āda. Nereti ar ādas zvīņošanos organisms signalizē par A vitamīna trūkumu. Ja zvīņu veidošanās saistīta ar stipru niezi, jāapmeklē dermatologs un jāpārbauda, vai nav attīstījusies kāda no sēnīšu slimībām.

Plankumi uz ādas. Ja pat no viegla uzspiediena uz ādas veidojas zilgani plankumi, tas liecina, ka iespējamas problēmas ar asinsreci vai aknām.

Pastiprināta svīšana. Tā organisms liek saprast, ka vajadzētu pārbaudīt vairogdziedzeri un glikozes līmeni asinīs. Stipra svīšana naktī liecina arī par novājinātu nervu sistēmu. Par sliktu nenāks pārbaudīt asinsspiedienu un iztaisīt kardiogrammu.

Rieviņas uz nagiem. Ja rieviņas uz nagiem ir horizontālas, tās liecina par avitaminozi vai smagu hronisku stresu. Savukārt vertikālās rieviņas praktiski vienmēr ir sliktas gremošanas pazīme. Ja šīs rieviņas saglabājas ilgu laiku, noteikti jāpārbauda aizkuņģa dziedzeris.

Zilumi un tumši loki zem acīm visbiežāk mēdz būt no noguruma un neizgulēšanās. Taču pie vainas var būt arī sirds, tāpēc to vēlams pārbaudīt.

Pinnes un pūtītes. Ja uz vaigiem parādījušies strutu pūslīši ar baltu galiņu – tas liecina, ka problēmas skārušas zarnu traktu. Sārti piņņu izsitumi uz deniņiem liecina par aknu un žultspūšļa kaiti un atgādina, ka orgāniem nepieciešama attīrīšana. Pinnes uz pieres un galvas matainajā daļā ir zīme, ka laiks pārbaudīt kuņģi. Sārtas pinnes uz zoda liecina par dzimumhormonu sintēzes traucējumiem vai uroģenitālās sistēmas iekaisumu.

Tūska. No rīta gredzens nelien pirkstā un it kā ērtās ievalkātās kurpes spiež? Iemesls tam var būt vakariņas – sāļi, asi produkti, alkohols, ogļhidrāti, konservēti un kūpināti produkti aiztur šķidrumu organismā. Nieru izraisīta tūska uz sejas parādās no rīta un pret vakaru izzūd. Āda ir bāla un saglabā pēdas no uzspiešanas. Sirds izcelsmes tūska parādās tuvāk vakaram. Tās pavadoņi ir aizdusa, zilganas lūpas un roku un kāju pirksti.

Leave a Comment