Kartupeļi skaistumkopšanā – lieliskas maskas pret pietūkumu un maisiņiem zem acīm

Ne mazāk plašas iespējas kartupeļiem ir arī kosmetoloģijā, un šoreiz vairāk par tām.

Pret uztūkumiem zem acīm
* Ar visu mizu novārītu kartupeli pārgriež uz pusēm un uz 30 minūtēm pieliek acīm.

Pret maisiņiem zem acīm
* Vienu ēdamkaroti svaigi sarīvētas kartupeļu masas sajauc ar 1 tējkaroti kviešu miltu un 2 tējkarotēm piena. Masu biezā kārtiņā uzziež auduma salvetei un uz 15 minūtēm uzliek problemātiskajām vietām.

Pret uztūkušiem plakstiņiem
* Augšējiem plakstiņiem uzliek stipras tējas kompresi, bet apakšējiem – svaigi sarīvēta kartupeļa masu.

Ja uztūkusi seja
* Uz 20 minūtēm sejai uzliek svaigi sarīvētu kartupeļu masas masku.

Pret pabalējušu sejas ādu
* Kartupeli novāra nelielā daudzumā piena, saspaida, nedaudz atdzesē un siltu uzziež sejai. Pēc 20–25 minūtēm masku noskalo.
* Uz smalkās rīves sarīvē svaigu kartupeli un gurķi, rūpīgi samaisa un uz 20 minūtēm uzziež sejai. Pēc tam noskalo ar ūdeni, kam nedaudz pievienota citrona sula. Ļauj ādai nožūt un viegli ieziež ar olīveļļu.

Pret nogurušu izskatu
* Sejai liek masku, kas pagatavota no vārīta saspaidīta kartupeļa un citrona sulas (uz 1 glāzi kartupeļu biezeņa ņem 1 citrona sulu). Maisījumu uzklāj sejai un kaklam, pārklāj ar marli un tur 30 minūtes. Pēc tam noskalo ar vēsu ūdeni.

Maska sausai ādai
* Kartupeli novāra ar visu mizu, notīra, saspaida un sajauc ar 1 ēdamkaroti krējuma. Masu uzklāj sejai uz 10–15 minūtēm, pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

Maska taukainai ādai
* Ar visu mizu novāra 1–2 kartupeļus, notīra, saspaida, sajauc ar 2–3 ēdamkarotēm grūšļa. Maisījumu uz 15–20 minūtēm uzziež sejai un pārklāj ar salveti. Nomazgā ar siltu ūdeni.

Maskas novecot sākušai ādai
* Rīvētu kartupeļu putriņu ieliek starp 2 salvetēm un uzliek sejai.
* Novārītiem un biezenī saspaidītiem kartupeļiem pievieno 1 olas dzeltenumu un 1 ēdamkaroti piena. Uzziež sejai uz 20 minūtēm, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

Pret paplašinātām porām
* No dažām balto un sarkano jāņogu ogām izspiež sulu un sajauc ar 1 ēdamkaroti kartupeļu cietes. Putriņu uz 20 minūtēm uzziež sejai.

Maska nogurušai un ļenganai ādai
* Saspaida 3 meža zemeņu ogas, sajauc ar ēdamkaroti piena, pievieno vārītu saspaidītu kartupeli un visu vēlreiz rūpīgi samaisa. Masku liek uz 30 minūtēm vakarā pirms gulētiešanas.

* Kartupeļu biezeni sajauc ar 1 ēdamkaroti augu eļļas vai sakultu olu, izturami karstu uzziež kaklam un pārklāj ar dvieli. Pēc 20 minūtēm nomazgā ar siltu ūdeni.

Maska vīstošai kakla ādai
* Divus vārītus vēl karstus kartupeļus saspaida biezenī, pievieno olas dzeltenumu, pa 1 tējkarotei medu, glicerīnu, augu eļļu un citrona sulu. Maisījumu vienmērīgi uzziež marlei un apsien kaklam. Virsū uzliek komprešpapīru vai polietilēna plēvi un aptin ar dvieli. Pēc 20 minūtēm kompresi noņem, kaklu nomazgā ar siltu ūdeni un noskalo ar liepu ziedu uzlējumu (1 ēdamkaroti drogas aplej ar glāzi verdoša ūdens, 30 minūtes nostādina, tad izkāš). Pēc tam uz 30 minūtēm ādu ieziež ar barojošu krēmu. Kompresi liek 1–2 reizes nedēļā.

* Kakla ādas barošanai saspaida 2 karstus vārītus kartupeļus, pievieno olas dzeltenumu, pa 1 tējkarotei medu, olīveļļu un glicerīnu. Maisījumā samitrina marli un apsien kaklam. Pēc 20 minūtēm kompresi noņem, kaklu nomazgā ar siltu ūdeni, bet pēc tam noskalo ar liepziedu uzlējumu. Labākam efektam uzlējumam var pievienot 1 tējkaroti sāls vai citrona sulas šķīdumu (1 tējkarote sāls vai citrona sulas uz glāzi ūdens).

Leave a Comment