Kā sākt izmantot Instagram sava zīmola atpazīstamības veicināšanai

Instagram ir viens no visplašāk izmantotajiem sociālajiem tīkliem, un ne velti, jo prasmīga tā lietošana var ievērojami veicināt sasniegtās mērķauditorijas un sekotāju apjoma pieaugumu kā arī zīmola atpazīstamību.

Atbilstošu birku, jeb tā saukto “haštagu” un aprakstu izmantošana var sniegt nenovērtējamu pienesumu jūsu zīmola atpazīstamībai Instagram, tas gan vienlaikus nozīmē arī to, ka Instagram izvietotajai informācijai ir jābūt ne tikai kvalitatīvai, bet arī mērķtiecīgai. Lūk daži ieteikumi, kā likt pamanīt savu zīmolu izmantojot Instagram:

  1. Rūpīgi izvēlieties lietotājvārdu

Vēlams, lai jūsu Instagram lietotājvārds ir pēc iespējas līdzīgāks vai, vislabāk, tieši tāds pats kā jūsu reālais un citos sociālajos tīklos lietotais zīmola vai firmas nosaukums. Tas ne tikai palielinās jūsu izredzes tikt pamanītiem, bet arī maksimāli novērsīs auditorijas neskaidrības attiecībā uz tieši jūsu klātesamību sociālajā tīklā. Tikpat liela nozīme ir kvalitatīvam, augstas izšķirtspējas logo.

  1. Izvietojiet ievērības cienīgu vizuālo saturu

Instagram ik sekundi tiek publicēts tūkstošiem fotogrāfiju, tieši tāpēc ir svarīgi gatavot profesionālu saturu – kvalitatīvus foti un īsus, viegli uztveramus video, kuri izceļas uz pārējo fona. Atbilstoši darbības profilam, ir nepieciešamas gatavot saturu, kas īsi, skaidri un viegli uztverami sniedz pilnvērtīgu informāciju par to, kas notiek jūsu “pasaulē” – produkti, pakalpojumi, ražošanas process, padomi utt.

  1. Sekojiet vadlīnijām

Ceļā uz sekotāju skaita palielināšanu, paturiet prātā Instagram lietošanas noteikumus. Instagram ir izstrādāta stingra sociālā tīkla lietošanas politika, kas jāievēro, lai saglabātu jūsu zīmola reputāciju tiešsaistē un izvairītos no bloķēšanas, ko var sekmēt sekotāju pirkšana un pārāk intensīva reklāmas satura izvietošana.

  1. Investējiet reklāmā

Investīcijas Instagram reklāmā var dot pamatīgu pienesumu. Virkne zīmolu ik dienu pamatīgi audzē savu sekotāju skaitu, izmantojot kvalitatīva satura foto vai video ziņojumus, kuri tiek ieteikti Instagram sekotājiem un veiksmīgi sasniedz vēlamo mērķauditoriju, jo praktiski ne ar ko neatšķiras no ikdienas ierakstiem.

Instagram ir ārkārtīgi vērtīgs un viegli lietojams mūsdienu instruments zīmola atpazīstamības veicināšanai, kuru ir vērts lietot ikvienam tālredzīgam un mērķtiecīgam uzņēmējam, jo šis sociālais tīkls sniedz izcilas iespējas ar kvalitatīva vizuāla satura palīdzību sasniegt milzīgu auditoriju un tādējādi ievērojami palielināt sava zīmola atpazīstamību.

Komunikācijas eksperts,

mediju attiecību konsultants

Valters Grīnvalds

Leave a Comment