Kā matus saglabāt tīrus pēc iespējas ilgāku laiku

Tu varbūt domā, ka matu mazgāšana katru dienu ir laba un efektīva metode, tomēr tā nebūt nav. Šis var būt viens no iemesliem, kāpēc tavi mati ļoti ātri sāk taukoties. Lai saglabātu matus tīrus un skaistus, mazgā tos minimāli ik pēc divām dienām. 

Pastāv daudz dažādi matu šampūnu veidi katram matu tipam: normāliem, taukainiem, sausiem un blaugznainiem matiem un tā tālāk. Tev ir jālieto tas šampūns, kas ir visvairāk piemērots tavam matu tipam. Tāpat arī ir ieteicams laiku pa laikam nomainīt šampūna veidu (tikai neaizmirstot savu matu tipu!).

Arī tehnika, kā tu mazgā matus, var padarīt tos tīrus ilgāku laiku. Sākumā saslapini tos ar siltu ūdeni (nevis karstu!), pēc tam iezied tajos šampūnu ar vieglām, masējošām kustībām. Izskalo matus ar siltu ūdeni un izmazgā tos vēlreiz, lai tie būtu pilnībā tīri (īsiem matiem šis solis nav nepieciešams). Un galvenais pārliecinies, ka šampūns ir izmazgāts pilnībā.

Neļauj saviem matiem palikt slapjiem ilgu laiku. Ja tavi mati paliek slapji ilgu laiku, tad tu tos pakļauj pastiprinātas lūšanas riskam. Ir svarīgi no matiem atbrīvot lieko ūdeni, tādēļ pēc matu izmazgāšanas tos kārtīgi izslauki ar dvieli un pēc tam izžāvē ar fēnu, nelietojot pārāk karstu gaisa plūsmu!

Tāpat svarīgi ir izķemmēt matus, pirms to mazgāšanas. Tādā veidā mati būs taisni, tajos nebūs pinku, kā arī tu atbrīvosies no netīrumu daļiņām. Šādā veidā tu matu mazgāšanu padarīsi efektīvāku, kā arī tie izskatīsies tīri ilgāku laiku.

Avots: beauty.onehowto.com

Leave a Comment