Kā izbēgt no novembra bieda – paragripas un rinovīrusa


Oktobra un novembra līderi galvenokārt ir paragripas vīrusi un rinovīrusi. To profilaksei var lietot dažādus pretvīrusu līdzekļus, bet var aizsargāties arī citādi. Jāēd rieksti, jāgatavo ēdieni no pupiņām, jādzer zāļu tējas un jāgādā, lai organismam netrūktu vitamīni.

Starp citu, par ļaunu nenāks nedaudz palielināt kaloriju daudzumu ēdienkartē – tā organisms ietaupīs spēkus, kas tiek tērēti ķermeņa “apsildei”, un varēs tos novirzīt aizsardzībai pret infekcijām.

Un vēl – ejot laukā no mājas, nāsis iekšpusē var ieziest ar oksolīna ziedi. Ideālā variantā, atgriežoties mājās, vēlams izskalot degunu un kaklu ar sālsšķīdumu, lai no gļotādām aizskalotu tur nonākušos vīrusus. Starp citu, arī temperatūras maiņa padara mūs pieejamākus vīrusiem. Tāpēc, uzturoties telpās (lielveikalā, iestādē u.c.), ieteicams atpogāt mēteli, noņemt šalli un galvassegu.

Ātrāk pierast pie vēsā un drēgnā laika, tādējādi padarot imunitāti daudz noturīgāku, palīdz ārstniecības augi: rožainās rodiolas, eleuterokoka, citronliānas tinktūra. Tikai jāņem vērā, ka hipertoniķi šos līdzekļus nedrīkst lietot.

Ja no saaukstēšanās izvairīties tomēr neizdevās, nelietojiet kādreiz izrakstītās antibiotikas! Uz vīrusiem tās neiedarbojas. Antibiotikas var lietot tikai tad, ja radušies bakteriālas izcelsmes sarežģījumi, un arī tad tikai pēc ārsta rekomendācijas.

Leave a Comment