Kā izaudzēt pašam savu avokado kociņu?

Ceturtais solis

Nolieciet glāzi, kurā atrodas Jūsu ieliktais avokado, saulītē. Lai izaudzētu avokado kociņu, būs nepieciešama caurspīdīga stikla glāze. Šādi Jūs varēsiet sekot līdzi tam, kā aug Jūsu avokado saknes. Šī vide ir lieliski piemērota sēnītēm, pelējumam, tādēļ Jūs vienmēr varēsiet laikus pamanīt, kad rodas nepieciešamība nomainīt ūdeni. Ieteicams ūdeni mainīt ik pa 5-7 dienām.

Piektais solis

Avokado dīgšanas process var prasīt līdz pat 8 nedēļām, taču daudzviet internetā dzirdēts, ka tas var prasīt vien 2-4 nedēļas. No sākuma kauliņš ieplaisās apakšā, kur iznāks ārā saknes, bet jau mazliet vēlāk plaisāt sāks avokado virsējā daļa, kur nāks ārā dīgsts.

Līdzko avokado stumbrs būs sasniedzis apmēram 15 cm garumu, to būs nepieciešams nogriezt līdz kādiem 5 cm. Tas ļaus auga dīgstiem ātrāk augt. Avokado kauliņu lieciet ar humusu bagātā augsnē tad, kad stumbrs atkal būs sasniedzis kādus 15 cm, būs nepieciešams to vēlreiz apgriezt. Līdzko augu liksiet saulainā vietā, pārliecinieties, ka kauliņa augšējā daļa rēgojas ārā no augsnes.

Sestais solis

Tad, kad auga stublājs būs sasniedzis vidēji 20 cm, noplēsiet augšējās pāris lapiņas, ļaujot tam augt vēl augstāk. Ja gadījumā avokado kociņa lapas paliek dzeltenīgas, tad ziniet, ka esat augu pārlējuši. Šeit nav jāceļ panika – vienkārši kādu laiku augu nelaistiet, lai tas uzsūc uzkrāto mitrumu. Vasarā avokado kociņš var stāvēt laukā, bet rudenī, kad paliek vēsāks, labāk to nest iekšā.

Tagad atlicis vien rūpēties par savu augu, jo avokado koks nedod augļus jau teju tūlīt. Ir gadījumi, ka avokado kociņam nepieciešami vairāki gadi, pirms tas sāk sniegt augļus. Pacietība ir tikums!

Avots

Leave a Comment