Kā iegūt iedegumu, nebojājot ādu ar sauli un solārijiem?

Ja nu dikti gribas arī ziemas mēnešos būt brūnām, viens no risinājumiem ir paštonējošie krēmi vai putas. Daudzi teiks, ka tie nav veselīgi, aiztaisa ciet poras, to uzklāšana var būt nevienmērīga utt. Protams, kā jau jebkāda līdzekļa klāšana uz ķermeņa (arī sejas vai ķermeņa krēmi, eļļiņas, losjoni) – tie nav 100% veselīgi mūsu ādai un organismam, taču paštonējošo krēmu vai putu sastāvā pārsvarā tiek izmantots cukurniedru cukurs, kas reizēm mēdz sniegt ādai nelielu oranžu nokrāsu. Noteikti vērā jāņem arī tas, ka ar šiem produktiem nav ieteicams pārāk aizrauties – ja jums nepieciešams uz kādu pasākumu izskatīties iedegušām, tad to var izmantot. Ņemiet vērā – kamēr vien paštonējošie līdzekļi netiek pārdoti aptiekās, pret tiem vajadzētu izturēties ar piesardzību. Šāda iedeguma veids turas apmēram 7 – 10 dienas.

Vēl viens ļoti izplatīts veids pēdējā laikā ir spray tan – paštonējoša līdzekļa uzklāšana izsmidzināmā veidā uz cilvēka ķermeni. Šo metodi bieži vien izmanto tie, kam nepieciešams tūlītējs iedegums, turklāt ļoti tumšs – sportisti uz sacensībām, nepieciešams fotosesijām utt. Kā jau tika minēts, jebkas, kas tiek klāts uz mūsu ādas, lielākā vai mazākā mērā ietekmē mūsu ādas un kopējo veselības stāvokli. Arī ar šo metodi aizrauties noteikti nevajadzētu, to var darīt tad, ja tiešām ir tāda steidzama nepieciešamība. Šāda iedeguma veids turas 7 – 14 dienas.

Pašlaik aptiekās no paštonējošajiem līdzekļiem iegādājamas tikai karotīna kapsulas. Ķermeņa iedeguma kārotājiem derētu iegaumēt, ka tās, tāpat kā jebkurus citus vitamīnus, nevajadzētu lietot ilgāk par mēnesi vai diviem.

Dabīgs līdzeklis, kas palīdz iegūt tumšāku ādas toni – burkāni un burkānu sula. To sastāvā ir karotīns, kas palīdz ādai kļūt mazliet tumšākai, tomēr vairāk uz oranžo pusi. Tāpat ādas toni var iegūt mazliet tumšāku, izmantojot kafijas biezumus, taču šī metode turas pavisam īsu mirkli.

Leave a Comment