Ja nogursti bez iemesla, var palīdzēt vielmaiņas uzmundrināšana

Ierīvēšanās ar sālsšķīdumu
Vēloties paaugstināt metabolismu, 2–3 reizes nedēļā pēc dušas visu ķermeni ieteicams ierīvēt ar raupju cimdu vai dvieli, kas samitrināts sālsšķīdumā (uz 2 litriem ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls un 1 ēdamkaroti galda vai ābolu etiķa). Šāda ierīvēšanās iedarbojas ļoti dziļi, tā atjaunina ādu, paaugstina pretošanās spējas infekcijām, paātrina metabolismu un palīdz atbrīvoties no sastiepumiem un celulīta.

Karstas vannas
Karsta vanna ar putām, sāli vai ekstraktiem ieteicama ne biežāk kā reizi nedēļā. Tā paplašina visas ķermeņa poras, kapilārus un asinsvadus.

Uzmanību! Biežas karstās vannas pastiprina celulītu, ir kaitīgas cilvēkiem, kas slimo ar vēnu varikozi, sirdskaitēm, osteohondrozi… Proti, biežāk kā reizi nedēļā 20–30 minūtes karsēties vannā ir kaitīgi.

Vannai var pievienot 3 ēdamkarotes medus un 3 litrus piena, ārstniecības augu (aveņu, brūkleņu, liepu, kumelīšu, rozmarīna u.c.) novārījumus. Šim mērķim var izmantot tās drogas, kuru ārstnieciskās lietošanas termiņš beidzies. Vannas ūdenim var pievienot arī sāli (parasto, jūras vai jodēto). Sāls vannā papildus var iejaukt 1 tējkaroti joda šķīduma un 2 ēdamkarotes sodas. Uzskats, ka putu vannas palīdz notievēt, ir kļūdains.

Pēdu masāža
Kad vien rodas iespēja, pēdas jāņem abās rokās, jārīvē un jāmasē, līdz jūtams patīkams siltums. Savas kājas mēs nez kāpēc nemīlam un parasti par tām aizmirstam, tāpēc tās ar prieku atsaucas katrai uzmanības izpausmei un reaģē gandrīz vai momentāni. Pēdu masāža stimulē asinsriti, palīdz noņemt nogurumu, paaugstina imunitāti un organisma pretošanās spējas saaukstēšanās slimībām.
Derīgi zināt, ka kāju pirkstu kustībām ir masāžas efekts. Tāpēc no rīta pēc pamošanās un vakarā pirms gulētiešanas ļoti ieteicams mērķtiecīgi izkustināt kāju pirkstus.

Gurnu pašmasāža
Efektīvu pretcelulīta masāžu katrs var izdarīt pats, neizejot no mājas. Pēc ierīvēšanās ar sālsšķīdumu (vai arī pēc noberšanās ar raupju sūkli) gurniem uzziež pretcelulīta gelu vai nedaudz piena, olas dzeltenumu un masē ar dūrē savilktu pirkstu kauliņiem. Pēc masāžas gelu uz gurniem var atstāt, toties pārtikas produktus labāk nomazgāt. Jebkura krēma efektivitāte pastiprinās, ja tam pievieno pāris pilienu ēteriskās eļļas (greipfrūta, rozmarīna, mandarīnu, rožu, ģerānijas).

Izmantojot šos pašus līdzekļus, vieglu masāžu var izdarīt arī krūtīm. Bez kosmētiskā efekta tās pastiprinās asinsriti un uzlabos vielmaiņu.

Masāža ar ledu
Sejai, krūtīm un problemātiskajām zonām ļoti veselīga ir kriomasāža – ar dažiem ledusgabaliņiem, kas stingri ietīti kokvilnas auduma salvetē. Masēt var divējādi: ar ietītajiem ledusgabaliņiem ādu var vienmērīgi glaudīt, bet var arī tos uz dažām sekundēm spēcīgi piespiest un, kolīdz jūtams stiprs aukstums, noņemt. Gatavojot ledu kosmētiskiem nolūkiem, ūdenim var pievienot ārstniecības augu (kumelīšu, rozmarīna u.c.) novārījumu un nedaudz sāls.

Leave a Comment