Izrādās, ka alkohols aizsargā smadzenes

UZMANĪBU! Dienā nevajadzētu lietot vairāk par divām alkohola devām. Lai gan alkoholisko dzērienu labvēlīgās īpašības ir patiešām pārsteidzošas, zinātnieki liecina, ka pārlieku liels alkohola patēriņš var pasliktināt organisma stāvokli, izraisot dažādas veselības problēmas, piemēram, izraisot augstu asinsspiedienu, sirds aritmiju, triekas, aknu slimības, kā arī dažādu vēža veidu attīstību (barības vada, aknu, aizkuņģa dziedzera, kā arī mutes vēža) risku.

Visiem ir labi saprotams arī tas, ka pārmērīga alkoholisko dzērienu lietošana rada atkarību. Tas ātri zaudē visus alkohola sniegtos labumus veselībai.

Neticēsiet, taču pat vienas brīvdienas, kurās tika pārlieku lielos daudzumos lietots alkohols, palielina tauku šūnu koncentrāciju jūsu aknās. Lai gan cilvēka aknām ir apbrīnojamas atjaunošanās spējas, pārmērīga alkohola lietošana tās bendē pilnībā.

Sirdij sniegtie labumi zūd jau pēc otrās lietotās alkoholisko dzērienu glāzes, bet trešā glāze jau vairāk kaitē, nekā palīdz, paaugstinot triglicerīda līmeni un vairs jau nepazeminot zema blīvuma lipoproteīna līmeni.

Tieši tāpat, kā jebkurai citai lietai jūsu dzīvē, svarīgākais par visu ir mēra izjūta.

Leave a Comment